„Některé zprávy se opravdu hodně těžce rozdýchávají. Jirku jsem znal čtyřicet roků a po Karlu Stloukalovi to byl můj druhý trenér. Snad na nás budou spolu oba dohlížet,“ okomentoval na sociální síti smutnou událost Jan Nečas z Blanska.

Tichou vzpomínku připojila i maminka Jany Sotákové, někdejší mistryně republiky ve vícebojích a později na překážkářských tratích. Právě ji v minulosti Ošlejšek vedl. „Obrovská ztráta pro rodinu, atletiku i město. Málo tak obětavých lidí. Velká škoda, že odešel právě v době tak velikého rozkvětu blanenské atletiky, kterému tolik věnoval. Ale vychoval si dobré nástupce. A tak bude pokračovat, co Jirka tolik let budoval. Díky za vše,“ napsala Lenka Sotáková.

Cizinec zablokoval lesní cestu. S kamionem uvízl pod tratí.
Kamion pod tratí: Podívejte, jak se zasekl mezi Adamovem a Kateřinským mostem

Jiří Ošlejšek se atletice věnoval od roku 1974. Jako závodník začínal s diskem u trenéra Karla Stloukala. Později zkoušel i jiné disciplíny. Oštěp, běh na 400 metrů a desetiboj. Věnoval se také překážkám na tratích 110 a 400 metrů.

„Jako trenér působil od roku 1978. V letech 1988 až 2002 atletiku pověsil na hřebík. V roce 2003 se vrátil do blanenského oddílu jako trenér. Svoji práci zastával až do posledních dnů. Pod jeho vedením vyrostla spousta skvělých atletů, za svoji poctivou a obětavou práci získal také řadu ocenění na okresní i krajské úrovni. Čest jeho památce!“ uvedli zástupci blanenského oddílu atletiky.