V pondělí čeká Sadros kvalifikace na mistrovství republiky. „Čekají nás čtyři hodiny fotbalu," říká o prestižním turnaji.

Obhájili jste loňský titul vítěze 1. Italcars ligy v malé kopané, stíhal vás v podstatě jen jeden tým a dvě kola před koncem soutěže už bylo jasno. Není vám tahle soutěž už těsná?

Není, myslím si, že oproti loňsku to tak jednoznačné nebylo. A Orel hrál dobře, držel se stále na dostřel. V diskuzích se objevovalo, že přišly čtyři nové týmy a že je soutěž slabší, ale to bych neřekl, jsou tady další silné týmy, Karolín, Kvasar. I když jsem myslel, že podzim bude mít Černá Hora lepší, nevím, co se tam stalo a proč odešel Zdeněk Traxl.

Do soutěže přibyly i Lažánky a skončily beznadějně poslední…

Rozhodně se nedá říct, že by to bylo špatné mužstvo, i fotbalově na tom byli dobře, možná jim chybí víc zkušeností.

Důležitý zápas bylo derby na Orlu, prohrávali jste, přišli o gólmana a pak jste utkání otočili.

Orel nás proháněl těžce, to je pravda, ale na podzim těch důležitých zápasů bylo víc. Třeba když jsme po půlce prohrávali v Černé Hoře 0:4 a nakonec jsme uhráli remízu 5:5, nebo náročné utkání ve Světlé. Tam jsme jeli v neúplné sestavě a až před koncem jsme rozhodli o výhře.

O víkendu jste si pokazili statistiky, když jste prohráli v Rozhraní 3:1. Není to škoda? Mohli jste být bez porážky.

Asi trochu jo, ale my jsme tam jeli v pěti. Hrálo se v neděli odpoledne, kdy měli kluci důležitý zápas ve fotbale v Bořitově, navíc se jednomu z hráčů v sobotu narodil syn, takže to bylo takové dramatické. Ale chtěli jsme tam jet za každou cenu, a ne zápas kontumovat, těšili se na nás i diváci. A první poločas byl dobrý, jenže našemu nejmladšímu hráči bylo čtyřicet, takže po přestávce docházel kyslík.

Pozorujete rozdíl v přístupu soupeřů od dob, kdy jste byli nováčkem, a letošní sezony, kdy jste od začátku hlavním favoritem? Dávají si na vás víc pozor?

Neřekl bych. Týmy mají naučený nějaký způsob hry a ten prostě praktikují. Viděl jsem to i u nás, řekli jsme si, že to budeme hrát jinak, ale za pár minut už se to vrátilo. Podívejte se na Orel, vedl nad námi, místo toho, aby to zatáhl, dál útočil, je to prostě jejich přirozenost. Taktika moc neplatí, často se útočí ze všech stran.

Kdo patří k hlavním oporám týmu?

Havlíček, Martínek, gólman Čech, kolem nich je to poskládané.

Už jste se bavili o tom, jak to bude dál?

Zatím jen v náznacích, čekáme, až skončí sezona velkému fotbalu, pak se uvidí. Kluci se musí rozhodnout, jestli zůstanou, nebo ne.

Je nějaká možnost pro tým nebo pro hráče jít výš?

V malé kopané o tom nevím, a i kdyby, nějaké cestování po republice by stejně nepřipadalo v úvahu. A co se týká hráčů, tak možná třeba do nějakého futsalového klubu v Brně. Ale hodně jich dělá velkou kopanou, a ta má přednost, tohle je spíš koníček.

Teď vás ještě čeká poslední zápas s Okrouhlou…

No a taky v pondělí kvalifikace na mistrovství republiky.

To budete mít náročný víkend.

S Okrouhlou předehráváme zápas už v pátek ve čtyři odpoledne na jejich hřišti. V pondělí nás pak čeká náročný turnaj.

Jakým systémem se kvalifikace hraje?

Jsou dvě skupiny po pěti týmech, hraje každý s každým. Ze skupin postupují dva týmy do semifinále. Pro nás to znamená čtyři zápasy v jednom dni, čtyři hodiny fotbalu. A kluci mají ještě zápas v neděli odpoledne. Je to docela krutý systém, třeba na severní Moravě nebo v Čechách hrají těch zápasů míň. Bude to zajímavé. Semifinále se hraje opět v Brně, do republikového finále postupují nejlepší dva týmy z Moravy a z Čech. To se hraje v Milovicích v lednu.

Jaké máte ambice?

Zúčastnit se. Netuším, jak to dopadne.