V nejsilnější možné sestavě, tedy i se Stanislavou Slezákovou, nastoupily ženy k prvním utkáním druhé poloviny soutěže. S celky z druhé poloviny tabulky si poradily přesvědčivě a stále se tak drží na dohled vedoucímu duu El Niňo Praha, SKST Hodonín B, na které ztrácí pouhé dva body.

Stolní tenisté Blanska se potýkají s absencemi, které výrazně ovlivnily víkendové zápasy. „Rozsáhlá marodka stále decimuje mužskou část klubu. A tým se musel obejít bez dvou opor Aleše Přikryla a Lukáše Svobody, B tým ke svým zápasům nakonec ani neodcestoval," uvedl předseda KST Blansko Pavel Voráč. V obou utkáních nastoupilo áčko ve složení Dudík, Čák, Kvíčala a teprve dvanáctiletý Vybíral. V sobotním zápase tato sestava nestačila na vedoucí tým z Hostinného a prohrála 2:10. O to víc se hráči soustředili na nedělní utkání se slabší Chocní B.

Blanenští vyhráli jednu čtyřhru a úvodní dvě dvouhry, takže vedli 3:1, jenže hosté srovnali na 3:3. Náskok vrátil vzápětí domácím Dudík, který smetl Mádla 3:0. Podobně si poradil Čák s Jelínkem. Hosté se dotáhli na 5:5 po výhrách Táborského nad Kvíčalou a Bezdíčka nad Vybíralem. Teprve dvanáctiletý talent Filip Vybíral hostuje v Blansku z Lanškrouna a soupeři s ním měli plné ruce práce. Bodu byl hodně blízko už v zápase s Jelínkem, kterého v prvním setu smetl 11:1, ve druhém sice prohrával, ale nakonec zvítězil 11:9 a v tom třetím vedl ještě 10:9, jenže Jelínek využil větší zkušenosti, odvrátil mečbol a další dva sety uhrál.

Vybíral se nakonec za předvedenou nekompromisní hru bodu dočkal, když zdolal v jednom z rozhodujících zápasů Mádla po setech 12:10, 9:11, 11:7 a 11:9. „To byl zlatý bod. A mohl vyhrát už předtím. Hraje vyrovnané zápasy, sem tam mu v koncovce chybí ten klid, ale to je samozřejmě věkem," ocenil spoluhráče zkušený Luboš Dudík. Ten se po zdravotních komplikacích zase ukazuje v dřívější formě a soupeři to v neděli pocítili. Nikdo z Choceňských na něj nenašel recept. „Dudík nás překvapil, u nás na tom nebyl tak dobře, je vidět, že potrénoval a je zpátky ve formě. A překvapil i mladý Vybíral. Kousal ve čtyřhře i v každé dvouhře. Na svůj věk hrál bez respektu a dost nás potrápil," připustil po závěrečné prohře s blanenskou jedničkou Bezdíček. Blanenští nakonec po zhruba čtyřhodinové bitvě zdolali Choceň B 10:7 a získali důležité body. V tabulce 2. ligy skupiny B jsou osmí.

„Favoritem jsme byli, ale díky kombinované sestavě jsem čekal, že to bude vyrovnaný zápas, který může skončit 9:9, 8:10, 10:8. To se nakonec potvrdilo," oddechl si po zápase Dudík.

Hosté odjížděli z Blanska po vyrovnaných soubojích bez bodu a zklamaní. „Při takovém stavu je každé utkání rozhodující, mohla to být jedna čtyřhra nebo některý z dalších zápasů. Kluci měli smůlu v těch prvních dvouhrách, taky jsme nebyli zdravotně v pořádku," podotkl k výsledku Bezdíček.

Stolní tenis - 1. liga ženy

KST GMC Blansko – TTC Ústí nad Orlicí 8:2 Slezáková 3, Pavlicová 3, Ševčíková 2

KST GMC Blansko – SVS Hradec Králové B 8:2 Chajda 3, Slezáková 2,5, Pavlicová 2,5

2. liga muži

KST Blansko – Tatran Krpa Hostinné 2:10 Dudík 1, Kvíčala David 1, Čák 0, Vybíral 0

KST Blansko – US Steinerová Choceň B 10:7 Dudík 4, Čák 2,5, Kvíčala David 2,5, Vybíral 1

KS2 muži

KST Blansko C – Sokol Drnovice 8:10 Voráč 3,5, Malach 2,5, Zukal 2, Kellner 0

KST Blansko C – Sokol Hlubočany 6:10 Kutil Šimon 2, Zukal 2, Voráč 2.