Mírné obavy pořadatelů Hraběnčina běhání – třiadvacátého ročníku Memoriálu Jaroslava Parmy z menšího počtu závodníků se nenaplnily. Otazníky vyvolávaly především fakta, že se běží ve všední den a že o vítězech seriálu již bylo rozhodnuto před závodem. Trasu přesto absolvovalo 104 běžců, do dětských závodů nastoupilo 79 závodníků. „V obou případech je to lepší průměr. Loni a nějaké roky před tím byla účast od osmdesáti do pětaosmdesáti dospělých a asi šedesát dětí. Takže jsme spokojení,“ sdělil ředitel seriálu OBL Jiří Vrtílka.

S tratí dlouhou pět kilometrů a dvě sta metrů se nejlépe vypořádal Pavel Hrdina z Perné, který zhruba stometrovou cílovou rovinkou proběhl zcela osamoceně. Své celkové vítězství v lize potvrdil druhým místem boskovický běžec Vojtěch Grün. S dostatečným náskokem doběhla také vítězka kategorie žen Tereza Durdiaková z brněnského Olympu.

Celková vítězka seriálu je Lucie Nedomová z klubu Kometky Lysice už poslední dějství vynechala a nejlépe umístěnou okresní reprezentantkou byla její klubová kolegyně Zdeňka Komárková, v absolutním pořadí žen šestá. „Závod měl hladký průběh. Přispěla k tomu i novinka. Prezenci, doběh závodníků a zpracování výsledků jsme poprvé jeli přes internet. Prakticky v přímém přenosu jsme průběžně s doběhem každého závodníka dělali výsledkovou listinu, což nám usnadnilo a velice urychlilo práci,“ pochvaloval si Vrtílka.

Vyhlášení celkových výsledků Okresní běžecké ligy 2017 proběhne po lednovém Běhu okolo Blanska. Nový ročník bude mít 29 závodů. „Vypadla podzimním desítka na dráze, Půlmaraton Moravským krasem a Nemojská devítka, která se běží na Vyškovsku. Ta koliduje s novým závodem v Okrouhlé. Je sice v červenci, ale jmenuje se Běh kolem sněhuláka, takže jsme upřednostnili náš okresní závod,“ vysvětlil ředitel Okresní běžecké ligy Blansko.

Hraběnčino běhání – Memoriál Jaroslava Parmy (5,2 km)
Absolutní pořadí - muži:
1. Pavel Hrdina (AK Perná) 17:24,03,
2. Vojtěch Grün (Elite Sport Boskovice) 18:19.83,
3. Stanislav Široký (AK Blansko, Dvorská) 18:42,42

Ženy: 1. Tereza Durdiaková (AK Olymp Brno) 19,23,86,
2. Martina Vévodová (AK Perná) 19:50,32,
3. Lenka Jančaříková (AAC Brno) 20:28,70

Kompletní výsledky jsou na: www.oblblansko.cz