Český reprezentant Paděra nastřílel čtyři branky a dotáhl se v čele tabulky kanonýrů s devíti góly na jihlavského Radima Šutu. „Vždycky to samozřejmě potěší, obzvlášť když jedeme na půldenní výlet a dovezeme všechny body z Pardubic, takže můžeme hrát o vyšší příčky. Čtyři góly jsou pěkná nadstavba, mnohem víc mě však těší body zvenku,“ pravil blanenský snajpr Paděra.


Hattrick přidal jeho reprezentační spoluhráč a další čerstvý mistr světa z Tuniska Jan Koudelka. „Blanensko nás vůbec ničím nezaskočilo, jenže dávalo góly po našich individuálních chybách a Koudy trefil i to, co se nedalo. S Paděcem mají svou kvalitu, ale myslím si, že jsme byli schopní je bránit, jenže jsme zbytečně ztratili míče a oni dva už dokázali zakončit,“ litoval pardubický zadák Jan Rosůlek, další ze zlaté tuniské party.

Brněnský cyklista Ivo Koblasa na londýnské paralympiádě.
Radost mám pořád obrovskou, povídá král cyklistiky Ivo Koblasa

Blanensko vyrukovalo s vysokým presinkem, který na domácí celek platil. „Věděli jsme, že jedeme na hřiště vedoucího mužstva tabulky, i když Pardubice v předchozích dvou sezonách nehrály na špici, znali jsme jejich sílu. Hodně nám pomohlo, že v Pardubicích na tuhle sezonu otočili hřiště, má o něco větší rozměry, což nám víc vyhovuje. Chtěli jsme vysoko napadat, protože většina týmů v Superlize někam přijede a brání od půlky. Nám se sešlo, že máme asi pět nebo šest kluků ze třetí ligy, takže jsme trénovaní docela dost a řekli jsme si, že na ně zkusíme vysoký presink. Napadali jsme, což podle mě nečekali a zápas jsme v první půlce rozhodli,“ soudil Paděra.


Ten otevřel skóre a už v prvním poločase zkompletoval hattrick Koudelka, takže hosté vedli 4:0. Ve 40. minutě navíc přidal pátý hostující gól Jan Havlíček. „Nechtěli jsme domácí dostat do zápasu nějakou zbytečnou brankou, což se nám podařilo, protože snižovali až na 1:5. Duel se dohrával v normálním tempu a druhá půlka nebyla vyhrocená. Rozhodl první poločas, ve kterém jsme na ně nastoupili, dali čtyři branky a hlavně žádnou nedostali,“ podotkl blanenský útočník.

V 9. kole krajské ligy hokejisté Minervy Boskovice (v bílém) porazili HC Uničov 5:4 po prodloužení.
Hokejisté Boskovic udrželi vedení v krajské lize. Blansko uniká ze dna

Po přestávce snížili Jindřich Václavek s Dominikem Šibalem, jenže na druhé straně třikrát skóroval Paděra. Třetí gólem domácích už pouze mírnil porážku Rosůlek. „Samozřejmě jsme poslední zápas chtěli vyhrát a zůstat blízko prvního místa, bohužel se tak nestalo,“ mrzelo pardubického obránce.


Východočechům patří druhá pozice s jednobodovou ztrátou na Most, jenže pouze Pardubice s Olomoucí odehrály kompletní porci sedmi podzimních duelů. Blanensko je čtvrté a schází mu ještě tři utkání. „Chceme skončit určitě do třetího místa. Už nejsme takoví otloukánci, jako jsme byli, a plno mužstev si to uvědomuje. Pochopitelně toužíme být co nejvýš,“ burcoval před zimní přestávkou Rosůlek.

Pardubice – Blanensko 3:8 (0:4)
Branky: 42. Václavek, 44. Šibal, 58. Rosůlek – 8., 48., 48. a 60. Paděra, 17., 22. a 27. Koudelka, 40. Havlíček. Rozhodčí: Pfeiffer – Bártů. Hráno bez karet.
Pardubice: Vlastimil Mičjan – David Šimon, Jiří Beran, Zdeněk Dušek, Dominik Šibal, Marek Řehák, Lukáš Hanč, Jan Rosůlek, Jindřich Václavek, Tomáš Bydžovský.
Blanensko: Jakub Klimeš – Ondřej Paděra, Zdeněk Fladr, Jakub Sedlák, Jan Havlíček, Filip Studený, Jan Koudelka, Adam Širůček, Pavel Hloch, Filip Adamec.

V posledním domácím utkání podzimní části Moravskoslezské divize porazili fotbalisté FK Blansko (v červeném) FK Šumperk 2:1.
Fotbalisté Blanska využili se Šumperkem přesilovku. Ke druhému vítězství