„Spoustu zápasů bylo vyrovnaných a prohráli jsme až kvůli chybám na konci," vysvětluje hrající trenér Olympie Pavel Procházka. Ve středu byl jeho tým možná nejblíže výhře. Jenže i předposlední Hroši zápas v Blansku nakonec obrátili ve svůj prospěch a odjeli s nejtěsnější výhrou. V sobotu čeká Blansko další křest ohněm. Dva zápasy na hřišti vedoucího týmu nejvyšší soutěže, Draků Brno.

V extralize jste beznadějně poslední. Tušili jste, že bude realita po návratu do nejvyšší soutěže tak tvrdá?

Moc dobře na tom nejsme. Věděli jsme, že to nebude lehké, bohužel nám nevyšly posily, máme pouze amerického catchera. A s jeden hráč to nezachrání. V podstatě hrajeme se stejným týmem, jako loni v moravskoslez­ské lize.

V minulém utkání s Hrochy jste byli možná nejblíže první výhře…

Dělily nás dva auty od vítězství. Vedli jsme 7:6 a nakonec jsme prohráli 9:10. Podobné to bylo na Kotlářce, oba zápasy jsme vedli do šesté směny a pak jsme prohráli.

Dnes jedete na hřiště prvních Draků, nebojíte se debaklů?

Ani ne, nám teď už o nic vlastně nejde. Ale lidi si myslí, že dostáváme samé výprasky podle výsledků, jenže my jsme hráli často vyrovnané zápasy a chybami v závěru jsme pokaždé prohráli. Pak to skóre naskočilo.

Ale přece jen, Draci jsou ještě silnější než Hroši.

Hroši také nemají špatný tým, ale je pravda, že Draci jsou ještě o úroveň výš a že jsme s nimi už letos dvakrát prohráli dvakrát o třináct a jednou o deset bodů, ale jak říká, nemáme co ztratit a můžeme jen překvapit. Měli bychom teď hrát úplně v pohodě, i když to tak nevypadá.

Čím to je, že zápasy ztrácíte v závěru, nezkušeností?

Máme mladé, nezkušené hráče, často neuneseme ten tlak a v závěru chybujeme a soupeři to trestají.

Jak snášejí debakly hráči? Je těžké je motivovat?

Po těch úvodních prohrách byla v týmu špatná nálady, ale teď už to bereme sportovně. Chceme to důstojně dohrát a potrápit silnější týmy.

Z pětadvaceti zápasů jste všechny prohráli, soustředíte se teď už na baráž?

Je fakt, že už jsme přišli i o teoretickou šanci dohnat aspoň předposlední tým, takže spějeme do baráže.

Máte v ní šanci uspět?

Určitě, sbíráme cenné zkušenosti. Myslím, že v baráži máme šanci uspět, bude to otevřené.