Okresní komise futsalu Blansko se rozhodla využít možnosti, kterou poskytl Svaz futsalu FAČR a umožnil amatérským nižším ligám dohrát své soutěže. V poháru zbývalo dohrát finálové utkání. Do něho se probojoval vedoucí tým okresního přeboru Pro-static Blansko, který postupně vyřadil Dynamo Čížovky, Triangl Rájec-Jestřebí a Ostrofsity Žonglers.

Adrián Kopičár se krásně trefil do znojemské sítě.
Zápas nám dá vždy víc než trénink, říká Adrián Kopičár

FFK Kobra Blansko byla jako účastník krajského přeboru nasazena přímo do semifinále, ve kterém si poradila s týmem Titul Vavřinec.

KOBRA BEZ HRÁČŮ

Úvodní minuty byly ovlivněny událostí, která se odehrávala na jiném hřišti. Prakticky polovina týmu Kobry Blansko dorazila deset minut po oficiálním zahájení. Důvodem bylo vážné zranění hráče v jiném utkání, které hráči FFK předtím absolvovali. „Na tento zápas jsme se čtvrt roku opravdu těšili a už ani nedoufali, že se vůbec bude moci při současných problémech odehrát. I když jsme měli připravenou důstojnou sestavu, tak najednou vše hrálo proti nám,“ okomentoval problémy se sestavou vedoucí mužstva Jiří Blažek.

Kobra měla k dispozici pouze tři hráče do pole, Pro-static v rámci fair-play nechal jednoho svého hráče na lavičce. Více prostoru na hřišti svědčilo zkušeným hráčům Pro-staticu a v podstatě se na začátku hrálo na jednu bránu. Skóre otevřel ve čtvrté minutě Španěl, pak se dvakrát prosadil Pšikal a jednou Mokrý. Stav 4:0 v desáté minutě pro Pro-static. „Úvod jsme si pohlídali, máme zkušené šikovné hráče, vyhovovalo nám více prostoru. A ve futsale nikdy člověk neví, v jaké sestavě soupeř dorazí,“ zhodnotil úvod utkání nejlepší střelec okresního přeboru Jan Pšikal.

Fotbalisté Rájce-Jestřebí (zelenobílé dresy) v přípravě porazili Kunštát 6:3.
Rájec přestřílel v přípravě Kunštát, řádil čtyřgólový Pšikal

Pak se již do hry zapojili zbývající hráči Kobry, hra se začala přelévat z jedné strany na druhou. Oba týmy si vypracovaly šance, brankově se je do poločasu podařilo vyjádřit pouze Pro-staticu. Trefili se Maňoušek, Bednář a hattrick zkompletoval Pšikal. Poločas 7:0. O osudu utkání tak bylo rozhodnuto.

NAVYŠOVÁNÍ SKÓRE

Druhá půle byla vyrovnanější, za FFK se trefili Kubín a kapitán Zápotočný, na druhé straně se dvakrát prosadili Španěl a Maňoušek a jednou Bednář. Na konci svítilo na světelné tabuli skóre 12:2. „Čtvrt roku jsme se neviděli, což bylo na hřišti neskutečně znát. Před sezonou jsme navíc z půlky obměnili tým, někteří přestoupili jinam, zejména kvůli studiu, další nám na rok odešel do zahraničí, když využil pracovní nabídky. Nezbývá nám tedy nic jiného než po roce opět doplnit kádr, pogratulovat soupeři k obhajobě, těšit se a doufat, že se za rok opět potkáme ve třetím finále za sebou a konečně již sehrajeme důstojné finále okresního poháru,“ zhodnotil Blažek.

Záložník Haris Harba zůstane v Blansku i v případě, že klub nepostoupí do druhé ligy.
Stejná strategie. Blansko se připravuje na novou sezonu i s Harbou

Finále Krajského kola Poháru futsalového svazu bude v bohunické hale v pondělí 29. června. Vítěz postoupí do celostátní části poháru.

TOMÁŠ SRNSKÝ