Jsou od minulého ročníku nějaké změny?

Ne, tratě zůstávají, akorát se ve Vysočanech dělala kanalizace, takže přeběh z rybníka do depa je trochu kamenitý, ale na to jsme upozornili i v propozicích. A o nové prostory je vylepšené zázemí na fotbalovém hřišti. Teď jen čekáme, kolik se přihlásí lidí.

Kolik jich zatím je?

V hlavním závodě 57. Vloni jej absolvovalo přes sto dvacet lidí, což byla velice slušná účast.

Přijede někdo z favoritů?

Co vím, tak účast přislíbila několikanásobná vítězka Simona Křivánková, dříve Vykoukalová, která vloni chyběla kvůli mateřským povinnostem. Letos zase začala závodit a zatím všechno vyhrála. A přijet by měl i loňský vítěz Josef Křivánek, který má letos vynikající formu. A objeví se i další kvalitní závodníci.

Co je do Vysočan podle vás táhne?

Ti, co se sem rádi vrací, oceňují, že ve Vysočanech bývá hodně diváků, je tu atraktivní dlouhý přeběh z plavání ke kolu a hezká krajina.

Už se všichni smířili s horskými koly?

Plno závodníků si stýská po silnici, ale nedá se nic dělat. Ale zase spousta žen si trať chválí, protože to není tak složitý terén. Některým zase vadí, že je trať příliš lehká, jenže já říkám jen do doby, než zaprší, pak je docela obtížná. A navíc my jsme zaměření hlavně na hobíky, nepotřebujeme, aby si to jednou zkusili a už nepřijeli.

Sledujete počasí? Jak moc vám závod zkomplikují případná vedra jako vloni?

Pro nás je určitě lepší horko než déšť a zima. Jak na Drahanské vrchovině zaprší, je to problém, voda je studená a nám to ubere účastníky. I pro diváky je určitě lepší slunečné počasí, my přidáme jednu občerstvovačku navíc a pro závodníky to taky není zas taková zátěž, vzhledem k tomu, že tratě jsou dnes poloviční a těm nejlepším trvá závod něco přes hodinu.

Už máte všechno připravené?

V pátek budeme závod celý den chystat. Ještě se domlouváme se zemědělci, kteří mají zrovna žně, ale zatím jsme se s nimi pokaždé domluvili a vyšli nám vstříc.