V areálu Červená zahrada hostí čtvrtý celek loňského premiérového ročníku celostátní soutěže úřadujícího šampiona. „Jdeme do utkání s respektem a pokorou, ale nebojácně. Začínáme s vítězem DRFG Superligy malého fotbalu, který je jasný favorit. Praha má mezi sebou spoustu reprezentantů, disponuje obrovskou základnou, a tak může vybírat z nekonečné řady výborných fotbalistů. Pro nás to nebude určitě lehké utkání, ale nechceme být jen soupeř do počtu, toužíme ukázat před domácím publikem, že taky máme výborné fotbalisty, umíme se prát o vítězství a umíme malý fotbal hrát. Velký pozor si musíme dávat nejen na hráčské individuality hostů, ale na jejich rychlý přechod do útoku a standardní situace, které mají skvěle nacvičené," povídá blanenský stratég Antonín Mazal.

Na hřišti se potká několik aktuálních bronzových medailistů z mistrovství Evropy v maďarském Székesfehérváru. Domácí postaví Ondřeje Paděru s Janem Koudelkou, s Prahou přijede kapitán národního týmu Jiří Novák a nejlepší český střelec na turnaji Tomáš Kounovský, nechybí ani mistr Evropy do 21 let z Prahy Adam Kraus. „Nechceme prohrát, uvědomujeme si hlavně ofenzivní sílu soupeře, rychlý přechod do útoku. Víme, že se musíme vyvarovat hloupých ztrát ve středu hřiště, zodpovědně bránit a být produktivní v koncovce," nabádá Pecka.

Blanensko zaznamenalo přes léto změny v kádru. „Uvidíme, jak se se svou pozicí nováčci ve výběru vypořádají. Bohužel někteří hráči, se kterými počítáme do kádru, mají určité zdravotní problémy, takže se zapojí až v dalších zápasech, což je velká škoda, protože los pro nás nebyl moc příznivý," mrzí Mazala.

Jeho svěřenci v letní přípravě odehráli utkání s nováčkem celostátní soutěže, v Olomouci prohráli 4:6. „Příprava bohužel nebyla taková, jak jsme chtěli. V plánu jsme měli krátké třídenní soustředění, ale vzhledem k naplánovaným dovoleným hráčů jej nešlo zrealizovat, takže jsme jen odehráli přátelské utkání s Olomoucí. Předpokládám, že se všichni hráči na novou sezónu těší," doufá blanenský trenér.

V pražském výběru po mistrovské sezoně nenastaly změny v hráčském kádru, ale v realizačním týmu. Skončili asistent kouče Stanislav Bejda a vedoucí týmu Petr Pícha. „Chci jim moc poděkovat za perfektní spolupráci, popřát vše nej ve fotbalovém i osobním životě a doufám, že se co nejdřív setkáme při společném fungování," vzkazuje Pecka.

„Chceme budovat perspektivní mužstvo. Předpoklad je zařazení víc mladých hráčů do výběru," dodává pražský kouč.

Blanenský trenér od nového ročníku DRFG Superligy malého fotbalu čeká mnohem vyrovnanější souboje i víc aspirantů na titul. „Superliga bude v tomto ročníku kvalitnější, pro všechny bude velmi těžké obhájit minulá umístění. Do hry o první tři místa se podle mě zapojí opět Praha, Most, výrazně promluví Brno a Jihlava. Musím říct, že ani Olomouc nebude hrát druhé housle. Za mě bude super, když do hry o přední příčky také promluvíme a potrápíme favority až do konce soutěže," přeje si Mazal.

Předpokládaná sestava Blanenska

Michal Čech (Sokol Sadros Boskovice), Pavel Hrdý (FC Sampdoria Poříčí) – Ondřej Paděra, Robin Müller, David Bednář (všichni Sokol Sadros Boskovice), Zdeněk Traxl (FC Kvasar Černá Hora), Jan Koudelka (SK Viktoria Suchý), Alois Zeman (LPP Lhota u Lysic), Roman Zeman (FC Rašov), Jakub Sedlák (BC-Červánky Rájec), Lukáš Martinek (FC Dynamo Čížovky), Zdeněk Širůček (FC Dlouhá Lhota), Tomáš Jarůšek (DKS Kopeček Rájec), Jan Minx (AC Okrouhlá).

Předpokládaná sestava Prahy

Jaroslav Bellada – Dominik Nedvěd, Václav Bellada, Ondřej Halbich (všichni Holosmetky), Jiří Novák, Jan Petržílka, Ivan Faitl (všichni Restaurace U Pecků), Lukáš Koutenský (Spoje Praha), Tomáš Kounovský (Smutný Potapěči), Adam Kraus (Lucián), Tomáš Birma (Petrohradská).