Časovka na okruhu 12,5 kilometrů se vyznačovala velmi náročným profilem trati, ve které dominovalo dlouhé čtyřkilometrové stoupání. Koblasa jel od startu své tempo a přestože byla trať fyzicky i technicky náročná, průměrná rychlost přes 40km/h značila, že je na tom velmi dobře a bude bojovat o stupně vítězů.

V roce 2019 se závod světového poháru v motorovém surfování konal na Brněnské přehradě.
Dorazí Kornfeil i pilot z Dakaru, do Jedovnic míří motorové surfy. Podívejte se

Po protnutí cílové pásky po 25 kilometrů dlouhé časovce bylo jasné, že si Ivo veze domů titul Mistra Evropy, což je pro něj velké povzbuzení před odletem na světový šampionát v Portugalsku. „Trať časovky mi velmi vyhovovala, především pro mě byla generálkou před nacházejícím mistrovstvím světa, kde se pojede opět na velmi náročném okruhu. Doufám, že svou formu udržím a povede se mi dobré umístění i v Portugalsku,“ uvedl závodník z Černé Hory na Blanensku.

Zisk titulu pro něj znamená, že nově zvolená sportovní příprava pod vedením trenéra Lukáše Petra nese své ovoce. „Zisk titulu je velké ocenění pro celý tým, který se stará nejen o Iva, ale i o celý reprezentační tým tělesně handicapovaných cyklistů,“ doplnil manažer týmu Ivo Koblasa starší.

Po čtvrtečním zisku titulu Mistra Evropy handbikera Patrika Jahody je Koblasův úspěch už druhou zlatou medailí pro české barvy.