Původně byl ve hře i postup áčka. Kdy se to zlomilo?

Až v zápasech s Gullivers a s Florecem Brno šest kol před koncem, které jsme prohráli. Místo toho, abychom stáhli ztrátu na šest bodů, ještě jsme ji zvětšili, tam se rozhodovalo.

Pak se hrálo ještě o druhé místo, které mohlo být postupové. To vám uniklo.

Nakonec spadl C tým Gullivers, takže bychom stejně nepostupovali ani z druhého místa. Skončili jsme až čtvrtí, i když jsme měli stejně bodů jako třetí Florec Brno. Rozhodovaly asi vzájemné zápasy.

Byli Gullivers D, kteří vyhráli Jihomoravský přebor, o tolik silnější?

Hrát se s nimi dalo, záleželo také, v jaké přijeli sestavě, někdy se stalo, že byli jen v šesti, jindy zase měli posily z ostatních týmů.

Co říkáte na šesté místo B týmu Blanska?

Takový nějaký výsledek jsme očekávali. Na to, že si chtěli hlavně zahrát, je to dobré umístění. A tým béčko dvakrát porazil, ale v posledním turnaji B tým vyhrál 5:4, když Luboš Bezděk skóroval dvě sekundy před koncem.

Jak je možné, že Bezděk s Obalilem ovládli statistiky?

Ty jejich zkušenosti jsou znát, vědí o sobě, hrají spolu dlouho.

Zadařilo se i mládežnickým týmům?

To byla naše nejlepší sezona. Dorostenci skončili čtvrtí v Jihomoravské lize pod vedením trenérů Lukáše Manouška a Davida Ševčíka. Kluci chodili na tréninky, bavilo je to a bylo to znát. Ještě v polovině sezony byli předposlední, pak udělali sérii výher a dostali se až na čtvrté místo, z toho mám radost.

Co další týmy?

Starší žáci překvapili úplně. Dostali se do skupiny se silnými brněnskými týmy a já jsem se bál, aby tam na konci sezony nebyla nula. Přitom skončili pátí o bod před Letovicemi a o bod za Znojmem, vyhráli osm zápasů, takže skvělý výsledek. V mladších žácích se nedělají tabulky, ale měli okolo sedmi výher, takže také dobrý výsledek, určitě je to zlepšení, už jsme měli stabilního gólmana a nedostávali tolik gólů.

Chystáte nějaké změny nebo zachováte všechny týmy?

Důležité je nepolevit a vydržet. Do dorostu jdou silné ročníky, které začínaly, když se v Blansku hrála 1. liga, mládež by měla být zásobárna A týmu. Taky uvažuji o založení elévů, protože teď začínají mladí hráči s florbalem třeba ve dvanácti, což je dost pozdě. Samozřejmě je to taky otázka trenérů, kterých je nedostatek. A uvidíme, jestli bude pokračovat B tým.

Hrozí, že nebude?

Teoreticky by měl sestoupit, protože by neměly být dva týmy v jedné soutěži, to jde jen u té nejnižší, ale zatím to není uzavřené. A někteří hráči avizovali, že by skončili. Já bych byl rád, kdyby pokračovali, ale záleží to na nich, uvidíme, jak se domluví.