Tratě se opakují a nabízí tak příležitost porovnání růstu sportovní výkonnosti. Hraběnka Cup založil Ivo Šinkora. Tento seriál běhů do vrchu je otevřený všem rekreačním a kondičním běžcům. Jednotlivé závody startují vždy ve středu o půl šesté večer (18. 5. Sloup – Petrovice, 25. 5. Ráječko – Petrovice, 1. 6. Skalní Mlýn – Macocha). Druhá část Hraběnka Cupu se běží na podzim. Prezentace je půl hodiny před startem.

Prvenství z loňského roku obhajují Jan Křenek z Bořitova, Alena Žákovská z Horizontu a mezi juniory Vojtěch Grünn z Okrouhlé.

Všechny výsledky se rovněž započítávají do Okresní běžecké ligy. Počet startujících běžců OBL 2011 narostl zejména zásluhou úspěšného prvomájového závodu v Boskovicích. Tabulky v současnosti zaznamenávají 125 jmen mužů a 33 žen z okresu Blansko. Čelní příčky si po sedmi závodech v Okresní běžecké lize drží veterán Jaroslav Stloukal (JSRT Adamov) a Alena Žákovská (Horizont Kola Novák Blansko). Výsledkový servis, propozice závodů a aktuální dění při OBL 2011 mohou příznivci běhu sledovat na webu www.oblblansko.cz.

JAN CHARVÁT
MILAN DANĚK