Páté Severočechy a šesté Jihomoravany v tabulce dělí jen skóre. „Samozřejmě nás výhra v Praze povzbudí do dalších velmi náročných zápasů jarní části Superligy a dává nám možnost se stále prát o velmi dobré celkové umístění,“ liboval si blanenský trenér Antonín Mazal.

Do Prahy nakonec vzal i trojici reprezentantů Zdeněk Traxl, Jan Koudelka a David Bednář, s nimiž v původní nominaci nepočítal. „Přijeli díky špatnému počasí v Rakousku, kde hrají, a změny v sestavě se ukázaly jako klíčové. Poslední dva jmenovaní dali všechny naše góly a rozhodli zápas. Může to vypadat, že to bylo pouze na nich, ale celé mužstvo mělo kvalitu ve všech řadách a podalo velmi kvalitní kolektivní výkon, který se promítl do konečné výhry našeho mužstva, a za to mu patří ještě jednou dík,“ vzkázal Mazal.

Naopak mostecký kouč poznal rozčarování z výkonu svých hráčů, kteří sice vedli o tři branky, přesto Brnu podlehli. „Ze zápasu si odnesu především velké ponaučení do další trenérské kariéry. Vyloženě nikdo nezklamal, vždy věřím klukům, které nominuji. Brno lépe zvládlo důležitou část utkání, a proto vyhrálo. Ke sportu samozřejmě porážky patří a tak to taky bereme, i když zklamání to pro nás bylo velké. Víme, kde jsme udělali chyby a zapracujeme na nich,“ oznámil mostecký trenér Vojtěch Benda.

Blanenská výhra v Praze může kouče znepokojit, na druhou stranu Most patrně těší ztráta obhájce titulu. „Řekl bych ani jedno, ani druhé,“ usmál se Benda. „Soustředíme se pouze na sebe. Tabulku samozřejmě sleduji, ale až tak velké překvapení pro mne výhra Blanenska nebyla, na druhou stranu výsledek 1:5 ano. Soutěž se oproti prvnímu ročníku hodně zvedla, což je jen dobře,“ podotkl mostecký kouč.

Severočeši si navíc v honbě za titulem nemohou dovolit další zaváhání. „Takto silná mužstva, za které i Most považuji, většinou dvakrát v řadě neprohrávají. Takže určitý respekt před ním je, navíc s ním máme negativní bilanci, v minulé sezoně nás porazil i doma. Na druhou stranu doufám, že naše domácí prostředí bude tentokrát hrát víc pro nás,“ přál si blanenský stratég.

Své svěřence chystá na specifický mostecký styl, který jim na podzim nesvědčil, prohráli na severu Čech 2:9. „Kluci si uvědomují sílu soupeře včetně jeho ojedinělé hry s gólmanem. Nebude to vůbec jednoduchý zápas, takže kluci budou určitě nohama na zemi. Víme, že vyhrát můžeme jen s naší zodpovědnou hrou a každý jednotlivec musí předvést kvalitní výkon. Navíc nám z vítězné sestavy vypadnou někteří hráči, kteří mají povinnosti ve svých klubech,“ doplnil Mazal.

Most k úspěchu potřebuje eliminovat především ofenzivní sílu blanenských rychlíků. „Pokusíme se jim vnutit náš styl hry. Vnímám ale, že jejich přechod do útočné fáze je jeden z nejlepších v soutěži,“ potvrdil Benda.