V sobotu pořádá boskovická jednota Orel Vánoční turnaj neregistrovaných hráčů ve stolním tenise. Ten pořádají Boskovičtí už po čtvrté. Hraje se v tamní Orlovně od devíti hodin dopoledne. Ve stejní čas začíná ve sportovní hale ASK Blansko basketbalový turnaj.

Hokejisté Dynamiters Blansko porazili v krajské lize v derby Boskovice. V sobotu sehrají na domácím ledě zápas s lídrem tabulky Šternberkem. Zápas začíná na blanenském zimním stadionu v šest hodin večer.

Letošní sezona Okresní běžecké ligy se chýlí ke konci. Na programu je poslední závod. Ten se poběží tradičně v Petrovicích. Tentokrát Hraběnčino běhání startuje ve čtvrtek 27. prosince před petrovickým penzionem U Hraběnky. Poběží se již po sedmnácté. „Trať je dlouhá pět a půl kilometru. Dvě třetiny se běží po asfaltu a zbytek po zpevněné lesní a polní cestě. Start je v jedenáct dopoledne," upřesnil ředitel závodu Zdeněk Novák. Po vyhlášení výsledků Hraběnčina běhání ocení pořadatelé celkové vítěze Okresní běžecké ligy 2012.

Ve čtvrtek startuje také v blanenské kuželně TJ ČKD Blansko Memoriál J. Habřiny. Ten se protáhne až do šestého ledna. V tamní sportovní hale si dají ve čtvrtek do těla i volejbalisté na tradičním Štěpánském turnaji, který začíná v devět dopoledne.

O den později ovládne od osmi ráno sportovní halu TJ ČKD Blansko florbal. Přesněji Atlas Cup. Florbalový turnaj pokračuje i v sobotu. V pátek se ve sloupském kulturním domě utkají od půl druhé odpoledne šachisté na tradičním vánočním turnaji. Letos se hraje už po třiatřicáté.

Na turnaj ve stolním tenise lákají na příští sobotu stolní tenisté do Úsobrna. Hrát se začíná v devět ráno v tamním Obecním domě. Letovičtí pořádají v sobotu Silvestrovský turnaj v sálové kopané, který se koná od devíti ráno v tělocvičnách letovické základní školy. „Je to už čtyřiadvacátý ročník," uvedl za pořadatele Jiří Holík s tím, že družstva se mohou hlásit do této neděle.

Silvestrovský fotbálek chystají i v Cetkovicích. Hrát se bude v pondělí jednatřicátého prosince od devíti dopoledne na tamním víceúčelovém hřišti. Silvestrovský mač odehrají příští pondělí také Letovičtí na fotbalovém hřišti. „V deset dopoledne proti sobě jako už je dlouhá léta tradicí, nastoupí místní volejbalisté a fotbalisté. Je to takový srandamač," řekl letovický starosta Vladimír Stejskal.

V pondělí jednatřicátého prosince se na vzduch chystají také bikeři. Na symbolickou silvestrovskou vyjížďku vyrazí od jedovnického kulturního domu v jednu odpoledne. „Trasu přizpůsobíme aktuálnímu počasí. Po dojezdu se účastníci vyjížďky můžou posilnit v salonku restaurace V Chaloupkách," řekl pořadatel vyjížďky Jiří Dvořák. Cyklisté vyrazí na tuto silvestrovskou vyjížďku již popáté.

Kam za sportem o Vánocích

so 22. 12

Vánoční turnaj neregistrovaných ve stolním tenise (9.00), Orlovna Boskovice

Basketbalový turnaj (9.00), sportovní hala ASK Blansko

Dynamiters Blansko HK – HC TJ Šternberk (18.00), krajská liga muži, ZS Blansko

čt 27. 12.

Hraběnčino běhání (11.00), Penzion U Hraběnky, Petrovice, poslední závod OBL 2012

čt 27. 12. – ne 6. 1.

Memoriál J. Habřiny, kuželna TJ ČKD Blansko

Štěpánský volejbalový turnaj (9.00), sportovní hala TJ ČKD Blansko

pá 28. 12. – so 29. 12.

Atlas Cup (8.00), florbalový turnaj mužů, sportovní hala TJ ČKD Blansko

Vánoční šachový turnaj (13.30), Kulturní dům Sloup

so 29. 12.

Turnaj ve stolním tenise (9.00), Obecní dům Úsobrno

Silvestrovský turnaj v sálové kopané (9.00), tělocvičny ZŠ Letovice

po 31. 12.

Silvestrovský fotbálek (9.00), víceúčelové hřiště Cetkovice

Silvestrovský fotbal (10.00), fotbalové hřiště Letovice

Silvestrovská vyjížďka na kolech (13.00), Kulturní dům Jedovnice