Pivovar Černá Hora Blanensko se dvěma výhrami ze tří posledních utkání vyšvihl na vrchol celostátní soutěže o pouhé skóre před Most. Pátá Praha ztrácí dva body a šesté Brno ještě o jeden méně. „Pohled na tabulku nás samozřejmě těší, ale čeká nás v podzimní části ještě jedno utkání s Brnem, které rozhodne, na jaké příčce přezimujeme,“ krotil euforii blanenský trenér Petr Dolníček.

Brněnský obhájce titulu se po slabém rozjezdu zvedá, v posledních dvou domácích zápasech porazil 7:3 Jihlavu a v neděli Příbram 6:2. „Cítíme motivaci, že se můžeme dotáhnout na mužstva, která jsou v čele tabulky. Po nepovedeném úvodu soutěže, kdy jsme ze čtyř utkání třikrát prohráli, nás teď šest bodů za dvě výhry po sobě posunulo zpět do hry o nejvyšší příčky. Liga je hodně vyrovnaná, rozhodne se v jarních odvetách,“ předeslal brněnský trenér Zdeněk Táborský.

Blanenský stratég si uvědomuje, že se nejbližší protivník jeho výběru zase hlásí o medailové pozice. „Brno mělo pomalejší začátek sezony, nyní ustálilo sestavu a daří se mu. Doufám, že v Boskovicích jeho vítězná série skončí, i když taktiku si nechá zatím pro sebe. Není třeba vytahovat všechny trumfy před zápasem,“ pousmál se Dolníček.

Jan Polák.
Další stovku už reálně nevidím, říká jubilant Zbrojovky Jan Polák

Jihomoravský souboj tradičně poutá přízeň fanoušků, jejich příval se v boskovickém areálu Červená zahrada opět očekává. „Na utkání se velmi těším, souboj s Blanenskem bereme jako derby. Navíc jsme tam na jaře udělali v televizním utkání rozhodující krok za titulem, taková příjemná vzpomínka se nám jistě vybaví,“ připomněl Táborský jarní triumf 6:2.

Na hřišti se potkají tři čerství mistři světa z Tuniska, hostující Patrik Levčík a na blanenské straně dvojice vynikajících útočníků i nejlepších střelců soutěže: třináctigólový Ondřej Paděra s devítigólovým Janem Koudelkou. „Oba mají vynikající formu, určitě bude v předzápasové přípravě o těchto hráčích řeč,“ uznal brněnský kouč.

Univerzál s vytříbenou technikou Levčík má parádní sezonu, v červnu se na stříbrném evropském šampionátu v Brně stal nejlepším hráčem turnaje. Forma mu vydržela i do Tuniska. „Patrik je výborný fotbalista a bezesporu lídr mužstva Brna, ale i ostatní hráči soupeře jsou velice kvalitní. Žádné osobní bránění nechystáme. Připravíme se na celé mužstvo tak, abychom vyhráli a tři body zůstali doma,“ slíbil blanenský trenér.

Rozlehlé boskovické hřiště nabídne hodně prostoru rychlonohým hráčům a nápadité kombinaci. „Myslím, že než na rozměry bude náročnější zvyknout si na povrch, hřiště je hodně měkké,“ vytušil Táborský.

Ilustrační foto.
Ivančice srazilo posledních šest kol. Tým střelecky táhl osmigólový Jacko

Tabulka Superligy
1. Blanensko 6 4 0 2 12
2. Most 6 4 0 2 12
3. Jihlava 7 4 0 3 12
4. Pardubice 7 3 1 3 11
5. Praha 6 3 1 2 10
6. Brno 6 3 0 3 9
7. Olomouc 7 3 0 4 9
8. Příbram 7 1 0 6 3
 
Pozn.: Údaje za názvem týmů označují počet utkání, výhry, remízy, prohry a počet bodů.