Blanenští šli do zápasu z pozice lídra tabulky, ale tuto roli vydrželi plnit jen v úvodu. Měli míč častěji na svých sálovkách, jenže do vážnější šance se přes zatáhnutou obranu „Kalábků“ nedostali. A tak udeřilo na druhé straně. Hned dvakrát se v souboji jeden na jednoho prosadil a přesně zakončil nejlepší střelec divize Martin Kalina.

Když pak domácí kapitán Vlastimil Bárta snížil na 1:2, tak se hosté ještě více stáhli do obranného bloku. Blanenští se snažili, ale stále se do velkých šancí nedostávali. Většinu střel zblokovali bránící hráči, a co prošlo, to lapil výborný brankář hostů Zdeněk Sára. „Je to naše obvyklá taktika. Máme starší hráče, takže moc neběháme a snažíme se o rychlé brejky,“ přiznal hostující Tarik Lukšija.

PRO-STATIC Blansko – Kalábek Brno 4:7
Poločas: 1:5. Branky: Bárta, Bednář, Španěl, Krejčíř – Kalina 2, M. Němec 2, L. Němec, Hanus, Logara.
Blansko: Macháč – Bárta, Bednář, Španěl, Krejčíř, Švihálek, Veselý.

Hosté si futsal opravdu příliš nekomplikovali dlouhou mezihrou. Většinou se spoléhali na dlouhé výhozy brankáře na Kalinu nebo Lukáše Němce. A byli úspěšní, tři takové výhozy v rozmezí čtyř minut zakončili brankou a první poločas skončil jednoznačně 1:5. „Jeli jsme sem s cílem vyhrát, ale nečekali jsme takový průběh. Spíše jsme počítali s vyrovnaným zápasem, a také s větší tlakem domácích. Jsme samozřejmě spokojení. Můžeme splnit svůj cíl a dosáhnout hattricku, tedy potřetí za sebou vyhrát divizi,“ radoval se po utkání Lukšija.

Druhou půli gólově načal hostující Vanja Logara a zdálo se být definitivně rozhodnuto. Domácí působili bezradně. „Házenkářský“ blok hostů byl kompaktní, a pokud se přes něj Blanenští dostali, dal jim stopku Sára. Po dlouhých minutách dobývání nakonec přece jen domácí vykřesali naději na zvrat. Svým druhým gólem snížil Bárta a dvě minuty nato skóroval Ondřej Španěl. To však bylo ze strany domácích vše, jejich další aktivita vycházela na prázdno.

Naopak tři minuty před koncem zvýšil Lukáš Němec na rozdíl čtyř branek a jen kosmetickou úpravu skóre provedl v poslední minutě Jakub Krejčíř.

Pět kol před koncem tak Kalábek Brno ve vedení Blanenské vystřídal. „Prohráli jsme s typickou hrou Kalábku. Čekali na jednu naši chybu, tu využili a pak se zatáhli, a my jsme hráli do plných. Bušili jsme do nich, ale výborně jim zachytal brankář a dávali nám góly z výhozů a z odražených balónů po rychlých protiútocích. Ale v podstatě se pro nás nic nemění, nejsme z porážky nervózní. Vlastně jsme ani nepotřebovali vyhrát,“ komentoval výsledek blanenský kapitán Bárta.