Na šampionátu se představí reprezentace v historicky nejskromnějším složení, neboť je v ní už jen krasojezdec Jakub Mašek. "Nikdo další z krasojezdců nesplnil nominační kritéria, která jsme přitom snížili z původních medailových ambic na umístění do osmého místa," řekl předseda komise sálové cyklistky Jindřich Pospíšil.

Před dvěma lety v Brně skončil Mašek sedmý, loni v Malajsii si o dvě místa pohoršil. Nyní vstoupí do soutěže s bodově osmou sestavou. Jeho velkým soupeřem bude bývalý český krasojezdec v barvách Slovenska Tomáš Rozbořil, který má nahlášenou sestavu o pět bodů vyšší.

Hrdlička už má dva tituly mistra světa. První získal v roce 2003 s Miroslavem Bergrem, druhý o pět let později s Radimem Hasoněm. K tomu přidal dvě stříbra. S Loskotem se představil poprvé na MS loni, kde byli šestí a udrželi se v elitní A skupině. "Oba zaznamenali výkonnostní vzestup. Letos se probojovali do finále Světového poháru, kde jsme před rokem neměli žádnou dvojici. Konkurence bude silná, ale pokud se jim zadaří, tak by mohli zabojovat o medaile," dodal Pospíšil.

K hlavním favoritům patří obhájci tří titulů Rakušané Patrick Schnetzer s Markusem Bröllem a také Švýcaři Roman Schneider s Dominikem Planzerem, kteří mají zlato z roku 2012 a v posledních dvou letech finále prohráli.

Do Stuttgartu se MS vrací po šesti letech, tehdy čeští sálovci medaili nezískali. Na tu poslední dosáhli před dvěma lety v Brně v kolové bronzoví Petr Skoták s Pavlem Šmídem.