VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hořická osmička přes Hořickou rokli

HOŘICE U BLANSKA - Do Hořic u Blanska se vrací běžecký závod. Hořická osmička tak v sobotu naváže na legendární Hořickou rokli, která se tady běžela naposled v roce 1991.

6.4.2007
SDÍLEJ:

Hořická osmičkaFoto: Hynek Skoták

Terénní běh pro všechny věkové kategorie měří, jak už název napovídá, osm kilometrů a vede kolem vrcholu Bukovce s kótou 596 metrů nad mořem. „Běží se lesem, po zpevněných i nezpevněných cestách. Celkové převýšení závodu je sto pět metrů,“ upřesnil jeden z pořadatelů akce, běžec David Kraváček
Muži poběží v kategoriích narozeni v roce 1968 a mladší, veteráni narozeni od roku 1958, a veteráni narození v roce 1957 a starší. Ženy jsou rozděleny na mladší, narozeny po roce1973, a starší, veteránky.
Oproti minulosti se však změnil nejen název, ale i trať. „Bohužel není možné obnovit původní trať, proto jsme nechtěli zneužívat jméno závodu, který má dlouholetou tradici,“ vysvětlil David Kraváček.
Závod startuje od Restaurace Western Sport Club – Hořice u Blanska v sobotu v půl jedenácté dopoledne. Prezentace všech účastníků je od devíti hodin od rána, platí se startovné třicet korun.
Na místě jsou omezené možnosti parkování, závodníci i diváci tak budou muset asi kilometr pěšky. „Žádám všechny účastníky, aby zaparkovali svoje automobily na veřejném parkovišti na okraji Hořic a na místo startu doběhli po svých,“ nabízí rozcvičení ihned po příjezdu hlavní pořadatel akce Zdeněk Polák.
Pořadatelé věří, že se vyplní i pěkné počasí, slibované meteorology, a že dorazí dost závodníků i diváků. „Uvidíme, jaký bude zájem, v ideálním případě bychom rádi obnovili i původní závod, který se běžel vždy na podzim. V jednom roce bychom tak pořádali dva závody, na jaře Osmičku a na podzim Hořickou rokli,“ doufá Kraváček, že se znovuzrozená tradice uchytí. ⋌

6.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 110 Kč Kuchaři (kromě šéfkuchařů) kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 110 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Možno absolvent/ka. Mzda 110,- Kč/hod.. Pracoviště: Milan machát, s.r.o. - restaurace na koupališti, Veselská, č.p. 204, 679 74 Olešnice na Moravě. Informace: Milan Machát, +420 603 207 775. Výroba - Výroba Pomocní dělníci ve výrobě 20 000 Kč Pomocní dělníci ve výrobě dělník/ce při výrobě krmiva a steliva pro zvířata. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: . Pracoviště: Limara plus, s.r.o., 679 72 Kunštát na Moravě. Informace: Libor Janča, +420 775 211 499. Výroba - Výroba Obsluha strojů 19 000 Kč Obsluha strojů na výrobu nápojů pracovník/ce ve výrobě limonád. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Možno absolvent/ka. Dobrý zdravotní stav, manuální zručnost.. Pracoviště: Obchod s nápoji baráček s.r.o., Na Ulici, č.p. 61, 679 21 Černá Hora. Informace: Stanislav Verner, +420 603 157 452. Informační technologie - Informační technologie Technici uživatelské 20 000 Kč Technici uživatelské podpory informačních a komunikačních technologií Konzultant/ka informačního systému pro oblast ekonomiky. Požadované vzdělání: úsv. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu určitou-1rok, s moností prodloužení, ˘Jste kreativní a činorodý člověk?, ˘Je pro Vás přirozený kontakt se zákazníkem, bezproblémově komunikujete?, ˘Rád cestujete a chcete využívat pracovní flexibilitu?, ˘Hledáte stabilní společnost, s důrazem na kvalitu, rychlost, čestnost, invenci, dialog a osobní přístup? , Pokud jste si na tyto otázky odpověděl/a kladně, pak je tako pracovní nabídka přímo pro Vás., Vaše náplň práce bude:, -spolupráce na implementaci produktu u zákazníka,, -hotline,podpora zákazníka po implementaci produktu, , -školení uživatelů IS HELIOS,, -spolupráce s analytiky, programátory., Předpokladem pro tuto práci je:, -SŠ/VŠ vzdělání, nejlépe technického směru,, -znalost výrobně logistických procesů firmy je výhodou,, -praxe jako konzultant, vedoucí výroby, technolog, nákupčí je vítána,, -vhodné také pro velmi šikovného a talentovaného absolventa,, -korektní, vstřícné, prozákaznické vystupování,, -časová i myšlenková flexibilita, , -ŘP. sk. B,, -schopnost analyzovat, interpretovat, předávat informace,, -samostatnost, zodpovědnost, loajalita., Naše nabídka pro vás:, -různorodá, zajímavá a tvůrčí práce,, -prezentace a zastupování špičkového TOP produktu na trhu,, -zázemí stabilní, silné společnosti s velkým potenciálem a tahem na zaměstnance,, -zajímavé a motivující platové ohodnocení,, -řadu benefitů (pružná pracovní doba, sick days, jazykové a profesní vzdělávání, příspěvek na dojíždění, závodní stravování s příspěvkem zaměstnavatele, aj.),, -firemní mateřská školka,, -dlouhodobá spolupráce,, -nové administrativní pracovní prostředí a přátelský tým., První kontakt na mail: personalni@gatema.cz. Pracoviště: Gatema a. s., Průmyslová, č.p. 2503, 680 01 Boskovice. Informace: Marie Vidláková, +420 720 979 656.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Fotbalisté Blanska udrželi pětibodový náskok. Vyhráli i ve Žďáru

Ilustrační foto.

Most chce první body v sezoně, míří na hřiště Blanenska

Psy a jejich majitele prověřila čtyřkilometrová trať v Louce

Louka – Pod zříceninou louckého hradu se rozléhá štěkot psů a povely jejich majitelů. Na startovní čáře se vzpíná osm alaskanů zapřažených do čtyřkolové káry. Po signálu start urputně vyrážejí na trať letošního ročníku Ježdění na Valše.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT