Boskovice měly letos ambice zaútočit na špici a případně se porvat o postup. Podzim vypadal nadějně, jenže týmy začal sbírat ztráty.

Poprvé prohrály až v sedmém zápase s Ratíškovicemi. Pak přišly ztráty se Slavkovem, s Adamovem i se Zastávkou. To už bylo jasné, že se první místa vzdalují. Boskovičtí propadli i na posledních dvou turnajích. Bodovali jen remízou 5:5 s devátými Dubňany. Prohráli 1:9 se Skurut Hai, 5:6 s Ratíškovicemi a ve Slavkově zakončili sezonu s debaklem s domácím týmem 4:14. „Nám se nepodařilo porazit klíčové soupeře a k tomu jsme ztráceli body i se slabšími," připustil kapitán Orla Lubomír Krenar. Příští sezonu by chtěl s týmem znovu zamířit mezi nejlepší týmy Jihomoravské ligy.

Druhý zástupce Blanenska v soutěži Adamov měl v první půlce sezony opačné starosti než Boskovice. Poprvé vyhrál až v šestém zápase, kdy porazil Bzenec 6:5. Do konce roku měl na svém kontě tři remízy jednu výhru a čtyři prohry. Do nového roku potřeboval zabrat. To se mu povedlo. V lednu začal výhrami nad Dubňany a Boskovicemi a remízou se Skurut Hai. Adamovští se dostali z ohrožení sestupem a ve zbývajících šesti zápasech už porazili jen poslední Eagles Brno.

V posledním utkání sezony remizovali 5:5 s Bzencem. „Upadla tréninková morálka a taky soupeři byli lepší," uznal Lubomír Lukáš.

Adamov skončil na osmém místě o dvanáct bodů za Boskovicemi. Po paiuze se už může soustředit na další sezonu. „Chceme do áčka zapracovat dva až tři nové hráče a stabilizovat tým. Rádi bychom se příští sezonu pohybovali v první polovině tabulky, nejlépe do třetího místa, ale soutěž jde pořád nahoru, takže je těžké říct, jak to bude příští rok," říká Lukáš.

O soutěž níž, v Jihomoravském přeboru ve skupině B, hraje áčko kdysi nejlepšího okresního klubu Atlasu Blansko a B tým Adamova.

Před posledním turnajem je Adamov předposlední, Atlas má našlápnuto k postupu do Jihomoravské ligy za Boskovicemi. Na prvním místě má náskok dvou bodů před Sivicemi. „Postup je určitě reálný, celou dobu soutěž vedeme. Potřebujeme ale ještě zvládnout poslední turnaj," upozorňuje prezident FBK Atlas Blansko Martin Pivoda. Blansko hraje 23. dubna v Němčicích na Hané utkání se třetími Židenicemi a derby právě s Adamovem B.

Atlas mohl slavit dokonce double, ale B tým v Jihomoravské soutěži závěrečná kola nezvládl. Z posledních pěti utkání čtyři prohrál a v tabulce skončil třetí o deset bodů za druhou Břeclaví. Postupovali přitom první dva. „Je to škoda, že postupují dva, jsme zjistili pozdě. Rozhodl domácí prohraný zápas s Břeclaví, pak jsme odjeli jen v sedmi lidech do Valtic a nepovedl se ani turnaj v Letovicích," vrátil se k výsledkům B týmu Pivoda.

Příští víkend ukáže, jestli se postup povede aspoň áčku.