Jihomoravané na páté pozici tabulky ztrácejí nyní už pouze bod na čtvrtého olomouckého nováčka, který v normální hrací době udržel domácí neporazitelnost. „Slyšeli jsme hodně názorů, proč se nám daří, hrajeme fotbalově, týmově. Jsme nadšení, že jsme nováček, jsme dobrá parta. Je to klišé, ale na hřišti nastupujeme pořád ve stejné sestavě a baví nás to," obracel se za povedeným podzimem olomoucký kapitán David Kobylík.

Se svými parťáky ovšem potřetí za sebou nezvládli penaltový rozstřel. Přitom v první sérii selhal nejlepší střelec soutěže Ondřej Paděra z Blanenska, jenže ve třetí se brankář Michal Čech vytáhl proti Pavlu Krylovi II. V šesté sérii pak zaváhal David Kobylík, zatímco hostující Zdeněk Traxl rozhodl o bodu navíc pro Blanensko. „Když jsme utkání otočili, už jsme věřili ve vítězství, takže jsme zklamaní. Nedali jsme rozhodující penaltu. Kdybychom neprohráli třikrát v řadě pokutové kopy, jsme na bedně," litoval kapitán Kobylík.

Jenže atraktivní duel se na hřišti Milo2 hrál od první minuty. 13. minuta: Traxl – 0:1. 20. minuta: srovnává David Lošťák. 22. minuta: Adam Širůček – 1:2. 29. minuta: opět vyrovnává David Lošťák – 2:2. „Gratulace ke dvěma gólům nebyla, což se dalo čekat, když jsme prohrávali. Čekali jsme důležitý zápas o šest bodů, ale dalo se prosadit, obranu mají hosté horší než útok," popsal český reprezentant do 21 let David Lošťák, který v olomouckém výběru nastupuje s otcem Ivem.

O tom, že Hanáci prohráli první půli, rozhodl čtvrt minuty před jejím koncem Jan Koudelka. „Před zápasem jsme věděli, do čeho půjdeme, hráli jsme v zimě s Olomoucí přátelák. Jenže jsme podcenili standardky, na které jsme se připravovali, a dostali dva góly. Víme, že domácí mají kvalitní ligové hráče, snažili jsme se hrát zezadu a využívat rychlých brejků, máme na to hráče jako Paděru a Koudelku," sdělil blanenský útočník Traxl.

Za další tři minuty po přestávce odskočili hosté už na rozdíl tří branek, když parádním sólem zvýšil Koudelka a po něm skóroval Paděra. Jenže k famóznímu obratu se nadechla také Olomouc. Za deset minut obrátili stav utkání Ivo Lošťák z přímého kopu, superligový nováček Miroslav Laštůvka, Petr Kobylík a po něm Pavel Kryl I. „Nedokážu si vysvětlit, co se dělo, jako kdybychom nehráli a na hřišti nebyli. Musíme si říct, co se stalo, to byla hrůza," věděl český reprezentant Koudelka.

Blanensko se pustilo do power play a necelých pět minut před koncem se dočkalo vyrovnání zásluhou Paděry. Potom po krásné křížné přihrávce Davida Kobylíka trefil Pavel Kryl II tyč i břevno, ale míč se následně odrazil ven z branky. Minutu a půl před koncem naopak Laštůvkovu slabou přihrávku vystihl Koudelka, který zkompletoval hattrick.

Jenže Laštůvka svou chybu přece jen ještě stihl napravit, půl minuty před koncem dopravil do sítě krásný pas Davida Kobylíka. Pokutové kopy ovšem vyšly Blanensku. „Nervy to byly obrovské, když vedete 5:2 a za deset minut prohráváte 5:6. Kluci z Olomouce dobře stříleli a tlačili se do brány, mají výborný tým, ale mohli jsme to po vedoucím gólu v závěru urvat, zakopat míč někam daleko, i když se to někomu nelíbí. Měli jsme si odvézt vítězství za tři body," doplnil Koudelka.

Olomouc – Blanensko 7:7 (2:3), pokutové kopy 4:5

Branky: 20. a 29. D. Lošťák, 41. a 60. Laštůvka, 35. I. Lošťák, 43. P. Kobylík, 45. P. Kryl I – 30., 31. a 59. Koudelka, 13. a rozhodující penalta Traxl, 33. a 56. Paděra, 22. Širůček. Rozhodčí: Pfeifer – Bártů. ŽK: P. Kobylík – Traxl. Diváci: 120.

Olomouc: Jaroslav Běhalík (Peter Kmecík) – Ivo Lošťák, David Lošťák, David Kobylík, Petr Kobylík, Pavel Kryl I, Pavel Kryl II, Jakub Krejčí, Tomáš Režný, Jakub Tošenovský, Miroslav Laštůvka.

Blanensko: Michal Čech (Pavel Hrdý) – Ondřej Paděra, Jakub Sedlák, Roman Zeman, Zdeněk Traxl, Jan Koudelka, Lukáš Martinek, Adam Širůček, Jan Minx.