„My nemáme, co ztratit. A na pražské týmy se nám vždycky dařilo lépe než na Techniku nebo Ostravu,“ neztrácí naději trenér Olympie Pavel Procházka.

Blansko chtělo podle něj přivézt aspoň jednu výhru z Ostravy. To se nepovedlo. Na Technice zatím řádili Pražané z krčského klubu Eagles. Technika Brno prohrála všechna tři domácí utkání.„Zápasy nám opravdu nesedly, navíc mladí kluci z Krče předvedli výborný výkon. Asi jsme byli zaskočení, hráli jsme blbě. Krč ukázala srdce, my jsme vypadali jako mistři, kteří si myslí, že výhra přijde sama,“ uznal jeden ze strůjců loňského titulu Techniky Martin Zelinka a poslal tak zároveň varování do Blanska.

Druhý hrací víkend ukázal, že letošní extraligový ročník nabídne velmi dramatickou podívanou. Vždyť podruhé ze šesti duelů prohráli také Draci, podlehli Olomouci 2:4. „Sezona bude vyrovnaná, v krátké době máme odehrát pětatřicet utkání. Záleží, jak se s nabitým programem vypořádají nadhazovači,“ přemítá Zelinka. O vítězství podle něj usiluje pět mužstev osmičlenné extralize. „Letos se sešlo pět výborných týmů. My, Kotlářka, Eagles, Draci a Hroši. Může překvapit i Olomouc a klidně se stane, že po dvaceti letech skončí titul v Praze,“ připomíná tahoun Techniky. „Eagles patří k té nejlepší čtyřce, ale řekl bych, že titul nezískají,“ doplňuje ho Procházka.

Olympia s Pražany odehraje tři zápasy, začíná se v pátek v sedm hodin večer na Strawberry Field na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. „Nasadíme nejsilnější sestavu,“ slibuje Procházka, který se v atraktivním utkání pod světly ukáže zřejmě na nadhazovačském kop­ci.

Další dvě utkání se hrají v sobotu v jednu a ve čtyři odpoledne.