Březovští patří ke zkušeným pořadatelům, v minulosti pořádali několik závodů mistrovství světa. Výborně připravený závod, který se jel z části v přírodním terénu a z části na uměle připravených kontrolních úsecích doprovázel od poloviny silný déšť.

V kategorii elite se při absenci Koláře s těmito podmínkami nejlépe vypořádal přerovský Pavel Procházka, který o jeden bod porazil hodonínského Davida Herku. Bronzovou medaili si odvezl Michal Kuběnka. Blanenský Martin Kakáč obsadil čtvrté místo a Václav Gryc skončil devátý.

„Martin má letos horší začátek, Vašek se v této kategorii teprve rozkoukává," okomentoval výsledky z elite vedoucí blanenských biketrialistů Radim Kakáč.

V kategorii junior zvítězil Matěj Popelka z Olomouce, který jako nejmladší jezdec v kategorii dokázal pokořit staršího Ondřeje Šenka. „Ondra měl přes zimu problémy se zády. Uvidíme, co to s ním udělá po prvních dvou závodech," uvedl Kakáč.

V Poháru ČMF v kategorii hobby výborným způsobem zajel Michal Stloukal a odvezl si zlatou medaili. V téže kategorii dojel Miloslav Gryc čtvrtý. V kategorii beginner B Jakub Audy dojel druhý.

„Kluci teď už můžou jezdit častěji venku, navíc je teď před Evropským pohárem čtrnáct dní pauza, věřím, že se výkony zvednou," říká Kakáč.