V prvním duelu Češi hladce porazili Francii 7:0 a ve středu od tři čtvrtě na jedenáct večer středoevropského času zakončí základní skupinu s Argentinou. „Postup z prvního místa po dvou zápasech je fantazie, máme z toho radost. Jen je mi trochu líto, že jsme nevyslali výraznější signál týmům, které nás budou čekat, abychom měli větší respekt. Škoda druhé půle, kdy jsme asi podvědomě šetřili síly a hráli jsme na držení míče,“ uvedl generální manažer české reprezentace Luděk Zelenka. Narážel na druhý poločas, který skončil nerozhodně 1:1.

Český tým nejspíš ukolébalo rychle vedení, když už ve čtvrté minutě přesně vypálil brněnský univerzál Patrik Levčík a minutu nato využil nezištné přihrávky boskovického snajpra Ondřeje Paděry zadák František Hakl.

Brněnská Kometa. Na snímku Radim Zohorna.
Kometa hraje v Malmö s mladíky, hvězdy na ně dohlédnou v televizi

Třetí zásah přidal Michal Salák a do přestávky připravil českému celku pohodlný náskok Stanislav Mařík, který byl na konci přesné kombinace. „Povedl se nám vstup do utkání, dali jsme gól už při druhém střídání a kontrolovali jsme hru, Australané hrozili jen střelami z dálky, nám se dařily kombinace,“ popsal Zelenka. Za Austrálii snížil až po rohovém kopu Shervin Adeli, poslední gól dal střídající Jakub Polák.

Oproti úvodnímu duelu dostal přednost v brance od první minuty Jaroslav Bellada, i když v obou poločasech se mezi tři tyče postavil i mostecký gólman Ondřej Bíro. „Jarda Bellada začal, abychom protočili oba brankáře a taky si vyzkoušel zápas jako jednička. Viděli jsme, že Australané stříleli proti Argentině z každé pozice a Bellada je skvělý na čáře,“ objasnil tah generální manažer.

Austrálie – Česká republika 1:5 (0:4)

Branky: 28. Adeli – 4. Levčík, 5. Hakl, 16. Salák, 23. Mařík, 39. Polák
Žluté karty: 33. West – 45. Polák
Červená karta: 49. West
Austrálie: Watson (Massey) – Sansom, West, Nasrabadi, Harle, Middlehurst – Brown, Adeli, Smith, Ferrier, Cappellaro
Česká republika: Bellada (Bíro) – Režný, Uhlíř, Mařík, Salák, Kounovský – Hakl, Levčík, Paděra, Koudelka, Kavka – Rosůlek, Novák, Polák

Naděžda Dobešová z Rosic (modrý dres), vedle které je aktuální světová jednička Ines Maričič hrající za Bamberg.
Na kuželkářském svátku urvaly Rosice stříbro. Padly až s obhájkyněmi prvenství