Český celek tak splnil své předsevzetí, že si na velkém turnaji opět zahraje sedm zápasů. Maďarsku vrátil prohru 0:1 z úvodního utkání evropského šampionátu v Brně. „Skvělá práce od kluků, zodpovědný přístup, kompaktní tým, asi bych se opakoval s hodnoceními z minulých zápasů, každopádně je to skvělé,“ rozplýval se český generální manažer Luděk Zelenka.

O vítězství českého týmu rozhodl jedinou brankou brněnský univerzál Patrik Levčík, který dopravil do sítě nádherný pas čelákovického zadáka Františka Hakla. „Krásný pas na Levčíka, který podobně dával gól s Rumuny, teď to bylo nohou. Myslím, že šlo o zaváhání gólmana Tajtiho, byť je to strašně blízko k němu. Levčík se trefil pravou nohou, kterou má lepší, ale ne úplně dokonale, takhle to rozhodně nechtěl, míč však do sítě dostal,“ radoval se Zelenka.

Dosud na Masarykově okruhu v jednu dobu jelo nejvíc motorek v roce 2014, a to 3 795.
3 795 motorek na Masarykově okruhu? Jezdci chtějí víc, nový Motoshow rekord

Levčík vstřelil branku už v povedeném osmifinále, kterým načal cestu českého týmu za vítězstvím 3:1 nad Brazílií. „Uvědomovali jsme si, že favorité v osmifinále vypadli, z osmi zápasů bylo sedm remíz. Nechtěli jsme ztratit dvougólový náskok, tak jsme to zabrzdili, ale nepodrželi jsme balon. Bylo to chvílemi hektické, jezdili jsme po zadku a myslím, že jsme to zvládli dobře,“ jásal po osmifinálovém duelu s Brazílií Levčík, nejlepší střelec evropského šampionátu v Brně.

Čtvrtfinále s Maďarskem čeští hráči dobře začali, už v šesté minutě nebezpečně střílel Stanislav Mařík, jenže jeho pokus kryl gólman Tajti. V patnácté minutě zase pálil Jakub Polák do tyče. Velkou příležitost pak spálil v pozici těsně před brankářem Tomáš Kounovský.

Na střely čeští hráči v první půli dominovali 10:4. „Nechceme měnit svou hru, budeme ji praktikovat i ve druhé půli, na druhou stranu Maďaři několikrát zazlobili, na to si musíme dát pozor, potřebujeme hrát aktivně a vysunout brankáře, ale obezřetně a zodpovědně se vracet. Jednu šanci Ondra Bíro chytil, střel jsme měli daleko víc, bohužel jsme neměli potřebné štěstí. Trpělivost v klucích je a věřím, že to prolomí,“ hodnotil první poločas generální manažer.

V osmifinále mistrovství světa se česká reprezentace v malém fotbalu utká ve čtvrtek od deseti hodin večer s Brazílií.
Čeští reprezentanti zničili Argentinu deseti góly. V osmifinále je čeká Brazílie

Po přestávce svěřenci Stanislava Bejdy rozhodli gólem Levčíka, pak je uchránil reflexivním zákrokem brankář Bíro proti střele Vargy. Na střely vyhráli čeští reprezentanti 16:9. „Byly to opravdu velké nervy, přestože týmu věřím a pracuje skvěle. Musím kluky strašně pochválit za to, co předvedli, není to jednoduché, když nám to soupeř takhle zavře a ještě nedáme šance, tak je to opravdu o jednom gólu, abychom byli trpěliví. Jeden jsme nakonec dali a žádný nedostali,“ oddechl si Zelenka.

V semifinále český tým čeká Španělsko, které vyřadilo Austrálii po výhře 4:3 v prodloužení. Ve druhém semifinále se utkají Senegal a Mexiko.

Maďarsko – Česká republika 0:1 (0:0)

Branka: 37. Levčík
Žluté karty: 33. Somogyi – 10. Bíro
Maďarsko: Tajti (Sikur) – Fekete, Somogyi, Bognar, Geza Buki, Varga – Lak, Sos, Rajz, Cseszneki, Horvath – Nagy, Banfalvi, Berez
Česká republika: Bíro (Bellada) – Režný, Uhlíř, Salák, Mařík, Kounovský – Hakl, Levčík, Paděra, Polák, Koudelka – Rosůlek, Novák, Kavka