V dubňanské kuželně vybojoval titul krajského přeborníka Ondřej Němec. Mezi ženami brala ve Vyškově zlato jeho oddílová kolegyně Lenka Kalová. „Krajské tituly v těchto kategoriích jsou velmi cenné, protože je v nich největší konkurence," řekl k úspěchu kuželkářů místopředseda kuželkářského oddílu TJ ČKD Blansko Lukáš Hlavinka. Titul pro Blansko vybojovala mezi juniorkami ještě Lucie Nevřivová.

Ondřej Němec se na bednu při mistrovství kraje dostal v minulosti v kategorii juniorů. Mezi dospělými však získal o víkendu první medaili. A hned zlatou. Dvakrát sto dvacet hodů sdružených pro něj znamenalo 1 156 bodů a první místo. „Super. To že vyhraju, jsem opravdu nečekal. Je to pro mě velké překvapení. Konkurence byla velká. Hráli také prvoligoví kuželkáři z Husovic. O to víc mě těší, že skončili až za mnou," poznamenal Němec, který nastupuje za Blansko ve druhé lize.

Na zlato měl v Dubňanech našlápnuto už po kvalifikaci, kterou vyhrál se slušným náskokem. Jenže ve finále se začal jeho náskok tenčit. „Nakonec to dobře dopadlo. Petr Pevný z Vyškova se dostal na dostřel několika kuželek. Ale náskok se mi podařilo udržet. Na mistrovství republiky jsem hrál naposledy jako junior. Mezi muži bude osmačtyřicet kuželkářů. Polovina postoupí do finále, když budu mezi nimi tak by to byl úspěch. Hodně záleží na aktuální formě. Stát se může cokoliv, taky můžu úplně vyhořet," dodal Němec.

Mezi ženami ve vyškovské kuželně jasně dominovaly blanenské hráčky, které jsou aktuálně na špici první ligy. Až do poslední chvíle byly ve hře o kompletní sadu medailí. Titul vyhrála Lenka Kalová s 1 119 body před spoluhráčkou z prvoligového týmu Helenou Daňkovou. Zdeňka Ševčíková nakonec skončila nejtěsnějším rozdílem čtvrtá. „Zdeňku o bronz připravila jediná kuželka. Přesto si čtvrtým místem zajistila účast na mistrovství republiky," řekl Hlavinka.

V juniorech skončil v dresu TJ ČKD Blansko druhý Martin Procházka, v juniorkách vyhrála Lucie Nevřivová. Ta nastupuje v první lize za blanenské družstvo žen. Jakub Flek přidal výkonem 544 bodů na sto dvacet sdružených hodů stříbro mezi dorostenci. Soňa Lahodová brala za výkon 526 bodů druhé místo mezi seniorkami.

V žebříčku jihomoravských klubů, který je sestaven podle úspěšnosti na přeborech jednotlivců, Blansko opět obsadilo nejvyšší příčku. „Letos však s rekordním náskokem. Olympijským bodováním oddíl získal dvaačtyřicet bodů, zatímco druhý Vyškov jich nasbíral dvacet," upřesnil Hlavinka.

Krajská mistrovství kuželkářů - umístění hráčů TJ ČKD Blansko

1. Ondřej Němec (muži) 1156 (2x120 HS)
1. Lenka Kalová (ženy) 1119 (2x120 HS)
2. Helena Daňková (ženy) 1106 (2x120 HS)
2. Martin Procházka (junioři) 1160 (2x120 HS)
1. Lucie Nevřivová (juniorky) 552 (1x120 HS)
2. Jakub Flek (dorostenci) 544 (1x120 HS)
2. Soňa Lahodová (seniorky) 526 (1x120 HS)