Oba týmy před začátkem utkání hlásily problémy se sestavou. Větší měl hostující Amor, jenž dorazil se čtyřmi borci z okresního přeboru. „Ze základní sestavy béčka je tu jen jeden hráč. Souběžně se totiž hraje fotbalová zimní příprava Vyškov B – Rousínov a polovinu sestavy našeho družstva tvoří právě vyškovští fotbalisté. Takže je tu pět kluků z céčka, které hraje okresní přebor jako juniorka. Vesměs jsou to kluci mezi sedmnácti a devatenácti roky,“ popsal své trable trenér Vyškovanů Josef Lička.

Domácí osvědčené duo Vlastimil Bárta – David Bednář doplnili tentokráte dva borci z B týmu a opět jmenovaný Jakub Krejčíř. Na způsob hry to kupodivu nemělo vliv. Tedy hlavně na ospalý rozjezd. „Po úvodním hvizdu následovala hra, která se posledním domácím zápasům podobá, jak vejce vejci. Prvních deset minut vzájemné oťukávání týmu, bez velkých šancí. Ty menší zůstaly nevyužity, nebo daly vyniknout brankářům,“ upozornil vedoucí PRO-STATICu Tomáš Srnský.

Ilustrační foto
Chřipková epidemie? V regionu nemocných ubývá

V další části první půle se ovšem tlak domácích začal stupňovat. Hosté se zcela zatáhli do obranného bloku a změna skóre na sebe nenechala čekat. Do poločasu se domácí prosadili dvakrát.

Druhá půle měla také obvyklý průběh. Vyškovští ve snaze s výsledkem něco udělat maličko otevřeli hru, a to byla voda na mlýn PRO-STATICu. Hráči odebírali Amoru čistě míče na své půle a vyráželi do rychlých protiútoků, které nemilosrdně zakončovali. Ve druhém poločase rozvlnili vyškovskou síť dvanáctkrát.

Nejvíce zásahů mělo duo Bárta – Španěl, každý po čtyřech brankách, nahrávačem večera se stal se čtyřmi asistencemi David Bednář. „Byl to můj teprve třetí futsalový zápas. V tomto sportu jsem úplný začátečník. Ale zatím je to pohoda, vyhráváme a dáváme hodně gólů,“ vyjádřil všeobecnou blanenskou spokojenost dvougólový Krejčíř. Fotbalový odchovanec Zbrojovky nyní již čtvrtým rokem působí v Tišnově, který jako nováček vede D skupinu Moravskoslezské divize.

Jediným domácím hráčem, který se mohl trochu mračit, nakonec byl gólman Karel Macháč. Dlouho to vypadalo, že poprvé v sezoně udrží čisté konto, jenže radost mu překazil dvě minuty před koncem vlastencem spoluhráč Ondřej Španěl. Gól byl v zápise připsán Lukáši Fládrovi. „Bylo jen otázkou času, kdy se domácí prosadí. Oni jsou kvalitativně někde jinde než my, natož v tomto stavu. My soutěž vlastně jen dohráváme. První část sezony byla velice dobrá. To jsme ještě hrávali v sestavě, jakou jsem si představoval. Vyhráli jsme šest zápasů v řadě a porazili jsme i Kalábek a Tango. Venku jsme prohrávali jen těsně. Teď je situace skoro tragická. Všechno stojí na jednom hráči, nastupují junioři nebo důchodci, přičemž se nikomu ani moc hrát nechce,“ posteskl si zklamaný vyškovský kouč.

Vysokým vítězstvím Blanenští naplnili domácí dvoucifernou normu a udrželi vedení v divizi. Odpověď na otázku, kdo se na nejvyšší stupínku bude hřát po poledním kole, může částečně dát už příští kolo, kdy vedoucí PRO-STATIC přívítá v hale v Údolní ulici druhý Kalábek Brno. Zápas se bude hrát v neděli 18. února od 18.00 hodin.

PRO-STATIC Blansko - Amor Lazor Vyškov B 14:1
Poločas: 2:0. Branky: Bárta 4, Španěl 4, Krejčíř 2, D. Šmerda 2, Bednář, Feik – Fládr.
Blansko: Macháč – Bárta, Bednář, Feik, Španěl, Šmerda, Krejčíř.
Vyškov: Junger – Forró, Hromek, Rilo, Ohanyan, Henek, Fládr, Slavíček. Trenér: Josef Lička.
Čelo tabulky:
1. P-S Blansko 16 12 2 2 148:68 38
2. Kaláb. Brno 16 12 1 3 111:59 37
3. T. Hodonín B 16 11 1 4 103:68 34

Sourozenci Vaculíkovi v zóně Deníku na Olympijském festivalu v Brně.
Otužilci při závodech plavali v ledové Svratce, na festival přijel i vnuk Rašky