Blansko se v juniorské kategorii ocitlo v těžké skupině A s brněnským Hattrickem a celkem FBC Slovácko, které skupinu ovládlo bez jediné porážky. „Dlouho to nevypadalo, že se vůbec turnaj uskuteční, ale nakonec proběhl. Bohužel jsme vypadli v osmifinále,“ hodnotil klání brankář Atlasu Petr Špidlík.

VYROVNANÝ SOUBOJ. Dvojice ze Svitávky (žluté dresy) David Petr a Michal Musil prohrála ve finále se Zlínem těsně 3:4.
Dny kolové: junioři Svitávky doma slavili republikové stříbro

Byť Blansko v základní skupině dvakrát padlo s favority, dokázalo vybojovat výhry nad Sokolem Královské Vinohrady a s nedalekým FBC Slavkov. Do play-off se vydal Atlas ze třetí pozice, díky čemuž narazil na tým s vtipným názvem – IBK Omítky. S těmi odehráli blanenští florbalisté vyrovnaný duel, který musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byl Atlas šťastnější a postoupil do osmifinále

V něm se střetl s dobře známým FBC Slovácko, které potkal už ve skupině, a jednalo se skutečně o velkolepou bitvu, ve které exceloval zejména gólman Špidlík.

Blansko se drželo v těsném závěsu za favoritem a až do 28. minuty držel tým z brány Moravského krasu krok. Pak se již projevila jasně větší kvalita a zkušenost na straně Slovácka, které si postupně vypracovalo triumf 10:4. „Bohužel se s Open Game loučíme. Nicméně si myslím, že jsme z pozice outsidera nezaváhali a favorit se s námi dost trápil,“ objasňoval brankář Atlasu.

Fotbalisté Ráječka v posledním přípravném zápase před pauzou přehráli Tišnov 7:2.
Možná druhou ligu jako hráč a krajský přebor jako trenér. Ráječka se ujal Buchta

Velkou část zápasu držel střelce Slovácka na uzdě. „Když vezmeme v potaz, že jsme neměli zrovna dlouhou přípravu, řekl bych, že jsme udělali úspěch a věřím, že si to přeneseme do sezony,“ přál si Špidlík.

Na závěr brankář Blanska dodal, že i v příštím roce se Open Game může těšit na účast Atlasu a dodal i pochvalu pro pořadatele. "Opravdu jsme si to užili. Turnaj byl jako vždy skvěle zorganizovaný a perfektně připravený,“ uzavřel.

KRYŠTOF SEVERA