Blanensko prošlo trenérskou změnou, když potrestaného Antonína Mazala nahradil Petr Dolníček, který mužstvo dovedl k vítězství 6:3 v Olomouci. „Zatím nechci komentovat, v čem nastala změna po výměně trenéra. Odehráli jsme jen jeden vítězný zápas v Olomouci. Další utkání nás teprve čekají,“ pronesl Dolníček.

Pohled do tabulky zkresluje skutečnou sílu jeho výběru, který je sice šestý, ale sehrál zatím pouze tři duely, z toho dva vítězné. „Čekají nás v devíti dnech čtyři zápasy. Jestli to je výhoda, nebo není, se ukáže až po posledním zápase s Brnem. Výhoda je, že víme, jak si soupeři vedli v podzimní části a můžeme se na ně připravit,“ uvědomil si blanenský trenér.

V pondělí se jeho svěřencům postaví Pardubice, které v novém ročníku překvapují svým vzestupem. Vedou tabulku s jednobodovým náskokem před Prahou, i když odehrály o zápas víc. „Výhra s Blanenskem by samozřejmě byla pro nás velké plus a výzva do jarní části. Při pohledu na tabulku nemůžeme být nespokojení, i když domácí prohra s Mostem nás bude mrzet stále. Rozhodující však bude postavení v tabulce po skončení soutěže,“ připomněl pardubický trenér Miroslav Kaluža.

V posledním domácím utkání podzimní části Moravskoslezské divize porazili fotbalisté FK Blansko (v červeném) FK Šumperk 2:1.
Fotbalisté Blanska využili se Šumperkem přesilovku. Ke druhému vítězství

Východočeši naposledy doma podlehli Mostu 4:5, ale v minulém kole zvítězili v Příbrami 3:1. „Týmový výkon, zodpovědná hra dozadu a proměňování brankových příležitostí rozhodly tento duel. Z hráčů jsem cítil sílu a věřil ve vítězství,“ potěšilo Kalužu.

Jenže teď jeho svěřence čeká jiná výzva v podobě jednoho z velkých favoritů soutěže. „Máme svůj styl hry i určitou hráčskou kvalitu. Je vidět, že kluci si víc věří a už nejsme tým otloukánků,“ nezalekl se pardubický trenér těžkého protivníka, který v ofenzivě disponuje silou dvou mistrů světa Jana Koudelky a Ondřeje Paděry. „Tito hráči mají nespornou kvalitu, zaměříme se však na Blanensko jako celek,“ oznámil Kaluža.

Jihomoravané vnímají zlepšené výkony pardubického mužstva, které v šesti kolech zaznamenalo jen dvě prohry. „Pardubice letos hrají opravdu dobře. Myslím si, že je to největší překvapení letošní Superligy. Jejich mužstvo je kompaktní, mají dobře propracovanou obrannou činnost,“ hledal silné stránky soupeře Dolníček.

Blanensko hodlá atakovat nejvyšší příčky soutěže, k čemuž potřebuje úspěšně zvládnout nabitý závěr podzimu. „Myslím si, že zatím soutěž máme rozehranou dobře. Chceme předvést ve zbývajících zápasech takový výkon jako v Olomouci a po podzimní části být v tabulce co nejvýš,“ přál si blanenský kouč.

Fotbalový trenér Petr Vašíček.
Tým se přiblížil úrovni Blanska, myslí odvolaný trenér Ráječka Vašíček