Hned v první minutě šla Olomouc do vedení zásluhou Lukáše Hrubého. „Dostali jsem blbý gól na začátku. Myslím, že jsme hosty trošku podcenili, protože přijeli hlavně s mladými kluky. Nešli jsme do toho až tak naplno a to se nám vymstilo. První půlka nakonec pro nás skončila dobře, ale góly jsme dali úplně na závěr, kluci nás hodně potrápili,“ přiznal blanenský útočník David Krška.

V posledních deseti minutách prvního poločasu obrátil vývoj český reprezentant a čerstvý evropský šampion z Ukrajiny Ondřej Paděra. Jenže krátce po přestávce vrátil duelu v Boskovicích remízový stav Hrubý. „Za stavu 2:2 jsme měli šanci, kterou jsme neproměnili. Pak Paděra ukázal, že to v sobě má a v podstatě zápas rozhodl, ukázal své kvality,“ uznal jeden z olomouckých nováčků v týmu Kryštof Daněk.

Blanensku vrátil vedení Krška, pak se ještě dvakrát prosadil nejlepších střelec dosavadních tří ročníků Superligy malého fotbalu Paděra. „Mně se hraje s Paděcem dobře. Nahrál jsem mu na dva góly, kdy stál víceméně dva metry před bránou, tam je dobrý, spíš měl doklepávačky než střely. Dávali jsme góly po kombinacích, což bylo dobré,“ těšilo Kršku.

Fotbalisté Blanska (v červeném). Ilustrační foto.
Tasovice byly efektivní, ale na silné Blansko to nestačilo

Za Olomouc už jenom korigoval Daněk. „Nehrajeme malý fotbal tolik, velký je o něčem jiném, návyky jsou jiné než v malém fotbale. Myslím, že jsme nějaké zkušenosti získali, příště budeme o krok dál a bude to zase o něco lepší,“ vyhlížel hanácký mladík.

Kouč Radek Sklenář oslovil hned několik nadějných olomouckých hráčů, s nimiž počítá do budoucna. „Bavili jsme se s trenérem, že občas nastoupíme. Nebude to asi pravidelně, taky nemáme tolik času, ale domluvili jsme, že když budeme moct, tak půjdeme. Soutěž nás láká, rádi si ji zahrajeme,“ uvedl Daněk.

Blanensko vítězstvím zaútočilo na splnění svého plánu, poprvé v historii skončit na stupních vítězů. „V šatně před zápasem padlo, že se konečně chceme do trojky dostat. Je jen dobře, že se nám povedlo vyhrát, hlavně pro všechny lidi, co se o nás starají, že to nedělají jen tak. Nebyli jsme úplně v plné sestavě, i tak jsme to dokázali, což je pro nás paráda,“ dodal Krška.

Pivovar Černá Hora Blanensko – Olomouc 5:3 (2:1)

Branky a nahrávky: 20. Paděra (Minx), 30. Paděra (Krška), 50. Krška (Adamec), 52. Paděra (Adamec), 53. Paděra (Krška) – 1. Hrubý (Nováček), 39. Hrubý (Daněk), 60. Daněk (Nováček). Rozhodčí: Vafka – Stria. Hráno bez karet. Diváci: 151.

Blanensko: Jindřich Bednář – Pavel Hloch, Tomáš Feik, Jan Havlíček, Jan Minx, Lukáš Závodný, Ondřej Paděra, Filip Adamec, Filip Studený, David Krška, Michal Šmerda, Pavel Blaha.
Olomouc: Jaroslav Běhalík – Kryštof Daněk, Lukáš Hrubý, David Kašpárek, Petr Nováček, Filip Vítek, Matěj Vymětalík.