Mladý blanenský tým se ve skupině utkal s ostravskými Arrows a s pražskými Eagles. „Oba extraligové týmy dokonale prověřili připravenost a psychickou odolnost našich mladých nadhazovačů. V obou zápasech se však výrazně projevila naše nezkušenost. Nadhazovači poměrně slušně bojovali s pálkaři, nervózní výkon v defenzívě však přinesl spoustu chyb a z toho pramenící výhry soupeřů," popsal Marek Pomazal z Olympie. Oba zápasy prohrálo Blansko 1:11.

Třetím soupeřem byl zkušený tým Old Boys, který Blanenští porazili 2:0. V posledním zápase nestačila Olympia na Blesk Jablonec, se kterým se bude potkávat i v Českomoravské lize. „Tenhle výsledek je největší zklamání. Naši mladí nadhazovači zklamali v prvních dvou směnách a pak už jsme to nedohnali," okomentovala prohru 0:7 Gorodková.

Blanenští baseballisté brali turnaj jako přípravu a prověrku výkonnosti jednotlivých hráčů po náročné zimní přípravě. „Výsledky zápasů pro nás nebyly vůbec důležité, tomu také odpovídaly sestavy, které jsme nestále obměňovali. Z tohoto pohledu byl pro nás turnaj více než přínosný. Přesně nám ukázal, na čem musíme pracovat, pokud chceme dosáhnout cílů, které jsme si před sezonou stanovili," vysvětlil Pomazal.

Olympia má tým s nízkým věkovým průměrem doplněný o zkušené hráče, kteří se vrátili do sestavy. „Potěšila nás hra nadhazovačů Konvalinky a Kocmana, kteří potvrdili svoji výkonnost, i mladíčka Tomáše Jelínka, který se ukázal v defenzívě ve velice slušném světle. Asi největším překvapením pro nás byl Jakub Kostka, který se po mnohaleté pauze vrátil na hřiště a předvedl velice nadějné výkony," zhodnotil hráče Pomazal.

V úterý odehrálo Blansko doma další přípravný zápas s extraligovými Hrochy Brno. Ti nakonec vyhráli 10:2.

První soutěžní zápasy ve druhé nejvyšší soutěži odehraje Blansko v neděli 13. dubna, kdy hostí pražský Sabat. Do té doby je čeká ještě přípravný zápas. „Chceme domluvit utkání s Technikou. V případě, že by to nevyšlo, postavíme i B tým a zahrajeme si proti sobě," dodává Gorodková.

Pak už vypuknou boje v základní části. „Cílem je vyvarovat se série proher, která nás potkala loni a postoupit do play off," připomněl prezident Olympie Robert Dvořák.