Páteční zápas se proměnil především v souboj nadhazovačů. Po prvních pěti směnách svítily na ukazateli skóre samé nuly. „Pole mne podrželo, a i já jsem házel celkem dobře. Po šesté směně už mi došla šťáva, takže za mne nastoupil Jakub Kostka,“ okomentoval svůj výkon blanenský startující nadhazovač Štěpán Havlíček.

Fotbalisté Boskovic (červené dresy) porazili v přípravě Moravskou Třebovou.
Boskovice zvítězily s posilou, domů se vrátil záložník Paděra

Také baseballista hostujícího Tempa na kopci Marek Minařík držel pálkaře domácích v šachu a v podstatě je do šesté směny nepustil k ničemu. „Myslím, že se startující nadhazovač hostů Marek Minařík u nás představil možná i v reprezentační formě,“ zhodnotil výkon hostující hvězdy kouč domácích Ivo Kučera.

Vše důležité se odehrálo v šesté směně. Tempo si nejprve připsalo jeden doběh, ale Olympané dokázali obratem zareagovat a ještě v dohrávce šesté odpověděli třemi body. Rozhodující třetí doběh stáhl svým hitem přes první metu podél čáry Aleš Blažek.

ZMĚNA NA KOPCI

V sedmé a osmé směně se opět nadhazovačům dařilo držet pálkaře na uzdě. „Jakub (Kostka – pozn. red.) se s druhou částí zápasu popral velice zkušeně a duel relativně v poklidu zavřel, i když na tuto pozici není příliš zvyklý,“ ohodnotil kolegův výkon Havlíček.

JASNÁ ZÁLEŽITOST. Blanenští fotbalisté výrazně předčili třetiligové Znojmo.
Příprava na ligu: blanenští fotbalisté rozdrtili Znojmo 6:0

Teprve v dramatické závěru se podařilo Tempu ještě jednou skórovat, ale na domácí tým se mu už dotáhnout nepodařilo. Olympané si tak připsali první výhru v sezoně 2020 v poměru 3:2. „V závěru se nám utkání trochu zdramatizovalo volnými metami, ale nakonec to dopadlo dobře. Šlo o výborný baseball okořeněný výbornými výkony nadhazovačů, což nám trochu minulý víkend chybělo.“ zhodnotil utkání Kučera.

DOSTALI SE NA METY

Pražané se vraceli s prázdnou. „Proti minulému víkendu se nám dařilo dostávat se na mety, ale další krok, proměnit je v body, se nám nedařil. Příjemně mě překvapil reliever domácích (zavírající nadhazovač Jakub Kostka – pozn. red.). Měli jsme příležitosti na body v sedmé i deváté směně, ale nezadařilo se,“ vyjádřil se k souboji trenér hostujícího Tempa Lubomír Čuhel.

V sobotním utkání se Olympii na hřišti soupeře již tolik nedařilo. Pražané rozpálili blanenské nadhazovače, Olympanům se naopak nevedlo na obdržené body reagovat a podlehli Tempu 2:8.

BOJ O MÍČ. Bohunice (v bílém) v úvodním utkání turnaje zdolaly líšeňskou rezervu 5:1.
Fotbaloví amatéři znovu do akce. Do turnaje se zapojí i Ráječko

Další utkání odehraje v tabulce osmé Blansko na domácím hřišti už v pátek v sedm hodin večer proti čtvrtému celku Eagles Praha.

TOMÁŠ SRNSKÝ