Počasí bylo závodníkům nakloněno tak napůl. Nepršelo, ale s přibývajícím časem se teplota vyškovského tartanu zvyšovala. Jako první se na start svého závodu postavil právě Szabó. Bylo to závod na 5 000 metrů a Martin se snažil prodat své tréninkové kilometry. S tratí se popral statečně a cílovou pásku protnul v čase 18:21,16. Body sice v této disciplíně nezískal, ale obsadil 14. místo a se svým časem by zamotla hlavu nejednomu závodníkovi v Okresní běžecké lize.

Po takto náročné disciplíně čekalo na Martina ještě hladkých 400 metrů. I když není Szabó rozený sprinter, jeho čas 1:01,58 znamenal 3. místo v rozběhu a pro AHA Vyškov dva body.

Martin Štěpánek se zúčastnil dvou technických disciplín. Na startu 400 metrů překážek byl suverénně nejmladší, ale kůži nedal lacino. V čase 1:36,50 doběhl ve svém rozběhu na 3. místě a pro AHA Vyškov vybojoval tři body. Je potěšující, že bojoval až do konce, na rozdíl od dvou soupeřů, kteří v daném rozběhu závod nedokončili.

Pak přišla Martinova královská disciplína – výška. Jako dorostenec má určitou nevýhodu, muži totiž začínají na dost vysoké základní výšce. On se však 147 cm nezalekl a dal je na první pokus. Na výšce 152 cm měl už jednu opravu, ale skočil. Další postupná výška 157 cm už byla nad jeho schopnosti. Určitě však není třeba smutnit. Přesto se Štěpánek umístil na čtvrtém místě a pro AHA Vyškov bral krásných sedm bodů. Oběma tak patří velká gratulace.

Neděle patřila mladším a starším žákyním a žákům, kteří si dali dostaveníčko v Břeclavi. Zde se odehrály dva závody v jednom. Rozdělovaly se body ve druhém kole soutěže družstev starších žáků a zároveň se odehrálo mistrovství Jižní Moravy mladších a starších žákyň a žáků. Barvy AK Blansko Dvorská, potažmo AHA Vyškov, hájil Dominik Zouhar, Míša Staňková, Hana Šebelová, Anička Kalincová a Nikol Procházková.

Mladší žákyně reprezentovala Anička Kalincová s tréninkovou parťačkou Nikol Procházkovou. Obě se zúčastnily běhu na 150 metrů. Zde se jim až tolik nedařilo, ale v případě Aničky je čas 22,95 s (po tréninkovém výpadku) příjemným začátkem, u Nikol, které spíše sedí 300 metrů, není čas 23,54 s také k zahození. Náladu si však obě spravily na zmiňovaných 300 metrech. Anička Kalincová s časem 48,89 s, obsadila celkově 3. místo (ve svém rozběhu první) a Nikol Procházková s časem 50,30 s obsadila celkově 5. místo (ve svém rozběhu taktéž první). Škoda jen že se nedostala do lepšího rozběhu, v tom svém neměla vůbec konkurenci. Svým soupeřkám nadělila více jak tři sekundy.

Anička Kalincová ještě skončila třetí na šedesátce překážek.

V případě starších žáků nešlo jen o individuální výkon, ale také o bodový příspěvek pro tým. Blanenští závodníci opět hostovali za AK AHA Vyškov a jejich bodový příspěvek nebyl zanedbatelný. Navíc si mnozí z nich zlepšili svá osobní maxima.

Dominik Zouhar se postavil na start celkem tří disciplín. V jeho nejsilnější – 100 metrů překážek, ukázal, že se s ním musí počítat. Svůj rozběh vyhrál a celkově se umístil na druhém místě. Pro AHA Vyškov to znamenalo osm bodů a pro Dominika čas 15,64 s. Už méně oblíbenou disciplínou je v jeho případě 150 metrů hladkých. I zde bojoval statečně a s časem 19,43 s získal pro tým cenné dva body. Poslední disciplínou byl v případě Dominika vrh koulí. Tady se mu tolik nedařilo, ale výkon 8,52 metru byl jen o dva centimetry od bodového zisku.

Stejně jako Dominika i Míšu Staňkovou čekaly tři disciplíny. V té nejnáročnější – 100 metrů překážek protnula cílovou pásku v čase 18,45 s. Pro tým znamenal její výsledek tři body. Další vybojovala i v hodu oštěpem. Tato velmi technicky náročná disciplína Míše zřejmě svědčí, protože i tentokrát poslala náčiní za dvacetimetrovou hranici, konkrétně 24,57 metru (nový osobní rekord). A to nejlepší na konec. Ve skoku vysokém byla konkurence nabitá, ale Míša se jí nezalekla. Svým novým osobákem 145 cm se umístila celkově na čtvrtém místě a získala sedm bodů. V celkovém součtu pak přinesla AHA Vyškov neskutečných třináct bodů.

Třetí z kategorie starších žáků Hana Šebelová si při posledním tréninku stěžovala na bolest nohy, a tak zřejmě nebyla při běžeckých disciplínách úplně fit. Svou okamžitou rychlost a výbušnost však plně uplatnila ve skoku dalekém. Celkově to stačilo na deváté místo, výkon 449 cm znamená její nový osobní rekord (zlepšení o více než 20 cm).

I díky bodovému přispění blanenských svěřenců se v chlapcích klub AHA Vyškov umístil na krásném druhém místě a v dívkách na čtvrtém. Bodový zisk blanenských dívek tvořil téměř třetinu celkového počtu získaných bodů. Všem děvčatům i chlapcům patří velké poděkování za jejich dosažené výsledky, věřím, že ve své tréninkové přípravě nepoleví. Také patří poděkování rodičům, kteří děti řádně a včas dopravili na závody.

Jiří Vrtílka, trenér AK Blansko Dvorská