Také u Lhoty Rapotiny hasiči na místě pomáhali s vyprošťováním zraněných. „Mladého muže měla v péči letecká záchranná služba. S vážným zraněním hlavy jej převezla na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích. Pozemní posádka se postarala o starší ženu se středně těžkými zraněními. Po ošetření a zaléčení jsme ji převáželi na urgentní příjem fakultní nemocnice na Pekařské v Brně. Třetí zraněný byl starší muž. Utrpěl poranění lehčího charakteru, se kterými jsme jej převezli na chirurgii do Boskovic,“ popsala zranění lidí mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Hasiči dva lidi vyprostili z vozidla za pomocí páteřní desky. „Jednu osobu jsme transportovali do vrtulníku letecké záchranné služby. Provedli jsme úklid uniklých olejových náplní,“ informovali hasiči na svém webu.

Ilustrační foto.
Zloděj potřeboval novou fasádu? Z garáže v Olomučanech ukradl 27 kbelíků omítek

Na silnici číslo 379 se po čtvrté hodině odpolední srazila dvě osobní auta. „Vyprostili jsme jednu osobu, provedli jsme protipožární opatření. Silnice je nyní uzavřena,“ hlásili krátce po nehodě hasiči na svém webu.

Na místo letěl vrtulník, jedna pozemní posádka a inspektor provozu. „Letecká měla v péči ženu středního věku, kterou vyprostili ze zdemolovaného vozu hasiči. Byla při vědomí, když ji vrtulník s vážnými zraněními přepravoval do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích,“ konstatovala mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková. Druhá zraněná žena středního věku utrpěla lehké zranění hrudníku a skončila na chirurgii v Blansku.