Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky v okolí zatopeného lomu projížděl v terénním autě značky Land Rover sedmadvacetiletý muž. Z auta se dostal ještě před jeho pádem do vody. „Projížděl po nezpevněné cestě, měl s autem uklouznout a vyjet přímo k lomu. Z auta stihl včas vystoupit. Zabrzdit se mu ho ale nepodařilo. Přes jeho veškerou snahu se terénní vůz sesunul přímo do zatopeného lomu, kde zmizel pod hladinou,“ informoval o havárii Chaloupka.

Z natáčení pohádky v Hluboké nad Vltavou.
Po stopách pohádky Tři bratři. Správce z Hoslovic musel herce učit mlátit obilí

Na místo dorazil jeřáb, kterému hasiči v zarostlém terénu museli vysekat cestu. K potopenému autu se ponořili policejní potápěči, kteří ho uvázali a jeřáb vytáhl na břeh. „Z havarovaného auta se do vody dostaly provozní kapaliny. Aby se zabránilo jejich šíření ve vodě, nasadili hasiči na hladinu takzvané sorbční hady. Uniklé kapaliny pak odstranili,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Ke skalní tůni přijela také chemická laboratoř, zástupci odboru životního prostředí a rybářů. Lom je totiž rybářským revírem. K úhynu ryb tam zatím nedošlo. „Auto už tam do vody sjelo asi před deseti lety. Traduje se také, že tam měla kdysi zahučet i nějaká armádní technika. Do vody se teď v sobotu dostalo palivo, ale k úhynu ryb zatím nedošlo. Je tam velká hloubka. Snad kolem osmnácti metrů? Co nezlikvidovali hasiči se snad naředí. Vysazujeme tam hlavně kapry. Tůň byla kdysi vyhlášená na úhoře,“ řekl Deníku předseda vyškovského rybářského spolku Radoslav Kotík.