Nehoda se stala krátce po půl osmé. Na místě jsou všechny složky záchranného systému. „Vyprostili jsme dvě zraněné osoby, silnice je neprůjezdná. Na místě zemřeli dva lidé další člověk utrpěl vážná zranění,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Záchranáři vyslali na pomoc vrtulník a dvě pozemní posádky. „Dvěma lidem z osobního vozu jsme už bohužel nedokázali pomoci, dalšího člověka z posádky jsme s řízenou umělou ventilací přepravili vrtulníkem do bohunické nemocnice, je v kritickém stavu,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Ilustrační foto.
Mizerné počasí, epidemie a úhyn včelstev. Jihomoravané si připlatí za med

Řidič osobního vozu vjel s největší pravděpodobností do protisměru. Jednalo se o českou posádku. „Podle předběžného šetření to vypadá, že řidič osobního vozu vyjel ze svého pruhu a střetl se s kamionem. Řidič kamionu je bez zranění, dechová zkouška je u něj negativní,“ uvedl mluvčí policistů Petr Zámečník.

Na místě probíhá vyšetřování nehody, silnice bude neprůjezdná pravděpodobně celé dopoledne. Objízdná trasa vede obousměrně přes Bzenec a Veselí nad Moravou.