Jedno z nich skončilo mimo silnici, a to v zatáčce více než půl kilometru za Rudicí. „Museli jsme z auta vyprostit dva lidi. Spolujezdce jsme vyprostili poměrně jednoduše, u řidiče jsme museli použít hydraulické vyprošťovací nářadí. Oba jsme pak předali do péče záchranné služby,“ informoval mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák s tím, že Rudice zasahovaly tři jednotky hasičů.

Záchranáři k místu nehody spěchali vzduchem i po zemi. „Operační středisko vyslalo odpoledne ke kolizi dvou vozidel vrtulník, lékařskou a záchranářskou posádku. Zdravotníci ošetřili ženu s poraněními lehčího charakteru, sanitkou byla převezena k další péči do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Postarali jsme se také o muže, který utrpěl mnohočetná těžká zranění,“ přiblížila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Silnice mezi Adamovem a Bílovicemi nad Svitavou je na řadě míst ve špatném stavu. Na rok ji navíc zatíží kvůli výluce autobusy.
Silnice kolem Svitavy: Na opravy nemáme, rozšíření je dočasné, zní z kraje

Její kolegové zraněnému muži poskytli kyslíkovou terapii, zaléčili jej a zafixovali. „Poté jsme jej po zemi transportovali k vrtulníku, který nemohl pro nevhodný terén přistát přímo u nehody, ale až na nedaleké louce. Pacient byl následně letecky přepraven do Fakultní nemocnice Brno," uvedla mluvčí záchranky.

Okolnosti havárie na místě vyšetřovali policisté. „Řidič Volkswagenu zřejmě neodhadl rychlost při průjezdu zatáčkou, dostal se do protisměru, kde se střetl s protijedoucím Nissanem. Výsledkem jsou dva zranění v Nissanu," sdělil policejní mluvčí David Chaloupka s tím, že testy na alkohol byly negativní.