Vyrazila k němu záchranka i hasiči. „Rodinný dům je staticky narušený po výbuchu ze zatím z blíže neznámých příčin,“ sdělil mluvčí hasičů David Jirouš.

Jeho kolegové uzavřeli okolí objektu a čekali na statika, než dorazí z Brna. „Dům je prázdný a zapáskovaný,“ řekl dvě hodiny po výbuchu mluvčí hasičů. Dodal, že na místě byla jedna zraněná osoba. „Při našem příjezdu byla už v péči záchranné služby,“ doplnil Jirouš.

Odvolaný ředitel Domu kultury v Hodoníně Marcel Řimák.
Funkce na odstřel. V Hodoníně vystřídají tři šéfy domu kultury za necelý měsíc

Záchranáři vyslali do Suchova hned dvě posádky v sanitkách. Poté zamířil i vrtulník k místu události, kde se po výbuchu nacházel starší těžce zraněný muž. „Poskytli jsme mu přednemocniční péči. Následně jsme pacienta přepravili leteckou záchranou službou na Urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích,“ sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Ještě před půlnocí se podařilo hasičům podle doporučení statika objekt zajistit. Jako pravděpodobnou příčinu výbuchu uvedli přetlakování výměníku vody v krbové vložce.

Jak hasiči doplnili v sobotu odpoledne, tak celá spoušť začala pádem stromu na elektrické vedení. „Sousled událostí již byl pak rychlý. Došlo k přerušení dodávky elektrické energie. Oběhové čerpadlo připojené na výměník v krbové vložce se zastavilo. Přehřála se voda ve výměníku," přiblížili příčinu výbuchu hasiči s tím, že objekt předali policii.