Na místo tragické události vyrazili záchranáři s pomocí nejen vrtulníkem, ale také ve dvou sanitkách. Smrtelně zraněnému muži však už život nemohli vrátit. "Muže staršího věku zdravotníci resuscitovali, přes veškerou jejich snahu se nepodařilo obnovit životní funkce pacienta, podlehl vážným zraněním," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Druhého staršího muže se záchranářům podařilo s podezřením těžkým poraněním letecky přepravit na Urgentní příjem fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích. Starší zraněnou ženu záchranáři převezli sanitkou k další péči do stejné nemocnice. "Žena byla při vědomí. Zkontrolovali jsme její stav, ošetřili ji a se středně těžkými zraněními ji přepravili na urgentní příjem fakultní nemocnice," přiblížila mluvčí.

Hrozivě vypadající nehoda se stala ve čtvrtek ráno na křižovatce u Sebranic.
Problémová křižovatka u Sebranic: stala se tam další hrozivě vypadající nehoda

S transportem zraněných do vrtulníku a sanitky pomáhali záchranářům hasiči. Ti zůstávají na místě i po sedmnácté hodině. "Pomáháme s řízením dopravy," podotkl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš. Kritický úsek silnice byl průjezdný až před devatenáctou hodinou.

Tragickou dopravní nehodu šetří blanenští dopravní policisté. Havárie se stala na tahu z Brna na Svitavy před odbočkou na Lysice. Podle předběžných informací z místa tam stála odstavená dvě vozidla kvůli poruše. "Jeden z řidičů jedoucí ve směru na Svitavy nestačil na situaci v silničním provozu zavčas adekvátně zareagovat a došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem. Řidič v protijedoucím voze na následky zranění zemřel, zraněna byla i jeho spolujedoucí," přiblížil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté zároveň žádají svědky tragické události, kteří místem kolem půl čtvrté projížděli a viděli nehodový děj, případně mají záznam na palubní kameře, aby se ozvali na linku 158.