Podle zjištění Blanenského deníku Rovnost měli myslivci ve zmíněné lokalitě naháňku na černou zvěř a zraněný kňour zaútočil na jednoho ze střelců. „Na honech se tohle stát samozřejmě může. Když v leči proti střelci vystartuje zraněný metrákový kňour, je to nebezpečné. Střelec musí rychle zareagovat a prase dorazit, protože utéct se v takovém případě nedá," řekl jednatel Okresního mysliveckého spolku Blansko Jaroslav Zelený.

Podobný zážitek má i Jiří Jelínek z Adamova, který v minulosti zvěř také lovil. „Viděl jsem to při jednom honu na vlastní oči. Postřelené prase vyrazilo proti střelci. Ten nestačil vystřelit a divočákovi se snažil uhnout. Upadl při tom na zem a prase ho netrefilo. Měl velké štěstí, že nakonec uteklo pryč a neútočilo dál. Divočáci jsou běžně velmi plašší, ale když jsou zranění, tak na člověka mohou zaútočit," dodal muž.

Útok zvířete na člověka zaznamenali záchranáři nedávno také na Zlínsku. Jihomoravští záchranáři vyslali vrtulník do Uherského Ostrohu. V areálu zemědělského družstva tam napadl býk staršího muže, kterému způsobil těžké poranění hrudníku.