Zraněného muže v bezvědomí transportoval do brněnské nemocnice vrtulník. „Silnici jsme museli v tomto úseku uzavřít a dopravu odklánět přes Olešnou. Po půl deváté jsme na místě nehody začali řídit provoz kyvadlově," řekl na místě Blanenskému deníku Rovnost policista Roman Pospěch.

Smyk na mokru

Podle informací z předběžného vyšetřování dostal mladý muž za volantem Citroënu Saxo, který jel ve směru od Blanska, na mokré silnici v levotočivé zatáčce smyk a vjel do protisměru. Tam se střetl s přijíždějící Škodou Fábií. Tu řídila dvaačtyřicetiletá žena. Z nehody měla vyváznout s lehčím zraněním. „Zraněnému muži jsme společně se záchranáři poskytli první pomoc. Vyprostili ho z auta a pomohli s naložením na nosítka. U Novohradského tunelu jsme pak zastavili dopravu kvůli přistání vrtulníku," uvedl velitel zasahujících blanenských hasičů Josef Nečas. Hasiči u havarovaných aut odpojili baterky a u rozbitého Citroënu ucpali prasklou nádrž tmelem.

Dvaadvacetiletého muže transportoval do brněnské Fakultní nemocnice vrtulník ve vážném stavu. Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní. „U řidiče byl vzhledem k jeho zdravotnímu stavu zajištěn odběr krve," upřesnila policejní mluvčí Alice Musilová. Silnice byla průjezdná bez omezení po desáté hodině dopoledne.

Časté nehody

Přibližně šestikilometrový úsek mezi Blanskem a Šebrovem je místem častých dopravních nehod. Loni tam policisté vyjížděli k devětadvaceti nehodám. Dost z nich mělo stejný průběh. Řidiči jeli na mokré silnici příliš rychle, dostali smyk a havarovali. Sedm takových nehod se stalo za jeden zářijový týden. „Pod Šebrovem a v blízkosti odbočky na Olomučany je několik zatáček, kde se za mokra a při namrzlé silnici stávají nehody pravidelně. Řidiči tudy jedou většinou příliš rychle," uvedla před časem policejní mluvčí Iva Šebková.

Na tomto úseku řešili policisté nehodu také minulou sobotu kolem páté hodiny odpoledne. Bourali při ní dva motorkáři a při nehodě se těžce zranil cyklista. „Na základě dosavadního šetření to vypadá tak, že mladý motorkář jedoucí od Blanska na mokré cestě nezvládl prudkou pravotočivou začátku, upadl a v protisměru narazil do cyklisty. Za ním však jel osmnáctiletý motorkář. Snažil se brzdit, ale protože nedodržel bezpečnou vzdálenost, při brzdění dostal smyk a i on do dvaapadesátiletého muže na kole narazil," uvedla mluvčí Alice Musilová s tím, že policisté stále hledají svědky nehody. Cyklista utrpěl těžká zranění, se kterými jej záchranáři převezli do nemocnice v Brně Bohunicích.