/FOTO/ Na místo přistání vyrazili s odbornou pomocí záchranáři, a to jak sanitkou, tak jako letecká záchranná služba. „Jeden z členů posádky byl bez zranění a po vyšetření jsme ho nechali na místě, protože nevyžadoval převoz do zdravotnického zařízení. Druhý muž, staršího věku, byl zraněný lehce. Vzhledem k mechanismu poranění jsme ho však přepravili k dalšímu vyšetření na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích,“ vysvětlila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. 

Dlouhý příběh. Petice a snaha o vyvolání referenda. Opakované žádosti ze strany investora o odklad a prodloužení termínů. Zchátralý areál bývalého zahradnictví se skleníky v blanenské ulici Poříčí půjde během následujících tří měsíců k zemi. Jeho demolice
Blansko: demolují skleníky v Poříčí. Podívejte se

Nehodou, která se stala krátce před jedenáctou hodinou, se zabývají také policisté. Podle prvotních informací mělo mít letadlo technické problémy, kvůli kterým muselo nouzově přistát. To se nepodařilo zcela dokonale, takže se stroj převrátil vzhůru podvozkem. Jak sdělila policie, stroj pilotoval devětačtyřicetiletý letec, v letounu s ním cestoval ještě jednasedmdesátiletý muž. "Jejich dechové zkoušky na alkohol byly negativní," doplnil policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že policie bude při zjišťování příčin a okolností případu spolupracovat s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Ilustrační foto.
Výroba masa na jihu Moravy poklesla. Za první tři letošní měsíce o 120 tun

K místu události vyrazili také dobrovolní hasiči z Protivanova a profesionální hasiči z Boskovic a Blanska. "V době příjezdu první jednotky se již pilot a spolucestující nacházeli mimo vrak letadla. Hasiči na místě asistovali letecké záchranné službě při ošetření jedné z osob, zabezpečili letadlo proti vzniku požáru a do speciální nádoby zachytávali unikající palivo. Po vyšetření nehody pomohli s otočením a naložením letadla," přiblížil mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.