Ke střetu došlo v serpentinách pod Olomučany ve směru na Josefov. „Devětatřicetiletý řidič Škody Rapid jel do kopce ve směru na Olomučany. V jedné ze zatáček dostal na mokré silnici smyk a narazil v protisměru do Škody Felicie," řekla policejní mluvčí Alice Musilová. Doplnila, že podle všeho byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost řidiče Škody Rapid.

Ve Škodě Felicii se při nehodě lehce zranila sedmadvacetiletá řidička, kterou sanitka odvezla do nemocnice. „Zraněnou ženu jsme museli z auta vyprostit pomocí hydraulické techniky. Pomohli jsme ji záchranářům naložit do sanitky. Z aut také na silnici vyteklo palivo a olej. Zasypali jsme to sorbentem a odpojili u aut baterie," řekl na místě nehody Blanenskému deníku Rovnost velitel hasičského zásahu Michal Černý.

Silnice byla neprůjezdná. Hasiči ji částečně otevřeli až před půl jedenáctou dopoledne. Mezitím odkláněli dopravu přes Rudici a Křtiny. „Dechová zkouška vyloučila, že by některý z řidičů pil před jízdou alkohol. Celkovou škodu na nabouraných autech ještě neznáme," dodala policejní mluvčí.

Na místě kromě policistů a záchranářů zasahovaly dvě jednotky hasičů. Profesionálové z Blanska a dobrovolníci z Adamova.