Spousta fotbalových fanoušků už ví, že Chelsea krátce před začátkem sezony přivedla hvězdnou posilu. Jedna zajímavost ale zatím zůstala tak trochu skryta. Londýnský klub totiž tímhle přestupem rozmetal historické záznamy - Romelu Lukaku se stal nejdražším fotbalistou na světě.

Na Stamford Bridge nutně potřebovali vyřešit situaci v ofenzivě. A volba nakonec padla na belgického kanonýra Romelua Lukaka. Ten se vrací do relativně známého prostředí, v modrém dresu totiž už nastupoval před několika lety.

3. předkolo Evropské konferenční ligy: FC Viktoria Plzeň - The New Saints
Viktoria vstala z mrtvých. Odvetu s The New Saints rozhodly penalty

Jeho hvězda se ale naplno rozzářila až v Interu Milán. Třeba jen v minulé sezoně nasázel dohromady ve všech soutěžích osmadvacet gólů a dalších sedmnáct připravil v roli nahrávače. Brankové konto si o jeden zásah vylepšil třeba i proti pražské Slavii v základní skupině Ligy mistrů v listopadu 2019.

Nyní se oklikou přes Everton, Manchester United či právě Inter vrací na Stamford Bridge. 

A v čem spočívá ta zmiňovaná zajímavost? Chelsea za 28letého rodáka z Antverp zaplatí zaplatí rekordních 97,5 milionů liber, tedy bezmála tři miliardy korun, což je maximum, které "Blues" za fotbalistu kdy zaplatili.

Astronomická částka

To nejlepší teprve přijde. Když se totiž nasčítají všechny finance, které na jeho získání jednotlivé kluby během hráčovy kariéry vynaložily, dostaneme se na astronomických 290 milionů liber. Opět přepočteno na koruny se to rovná 8,7 miliardám.

Cristiano Ronaldo je na sociálních sítí nejsledovanější sportovec světa
Ve Francii chtějí i Ronalda. Půjde za Messim? Portugalec poslal jasnou odpověď

A v tomto ohledu se Lukaku stal vůbec nejdražším hráčem ve fotbalové historii. Z pomyslného trůnu sesadil Brazilce Neymara, který za ním nyní zaostává o devět milionů liber. Třetí už je s velkým odstupem Cristiano Ronaldo.

Lionela Messiho byste v přehledu hledali marně. Do Paříže přišel zadarmo.

Deset nejdražších fotbalistů světa:

Jméno Částka v librách
Romelu Lukaku 288 milionů
Neymar 279 milionů
Cristiano Ronaldo 207 milionů
Alvaro Morata 170 milionů
Angel di Maria  161 milionů
Antoine Griezmann  156 milionů
Philippe Coutinho 153 milionů
Zlatan Ibrahimovic 152 milionů
Gonzalo Higuain 143 milionů
Ousmane Dembele  137 milionů