Příběh hry je o dvou párech, kde chtějí být všichni šťastní. Každý má své sny a při snaze o jejich dosažení přehlíží to, co má na dosah. „Každý ve hře určitě najde svou třináctou komnatu,“ podotýká autorka.

S divadlem začala na střední škole. Když vstoupila na pódium, věděla, že našla zálibu, které se chce věnovat. „V mládí mi říkali, že jsem komediálně nadaná. Vždy jsem měla touhu po natáčení a obdivovala jsem francouzské filmy,“ prozrazuje.

S hraním má bohaté zkušenosti z pražského Švandova divadla nebo hustopečského souboru Floor. Zkusila se dostat i na hereckou školu. „V té době jsem měla nadváhu, což byl problém. Musela jsem se tak k divadlu dostat obloukem,“ vysvětluje žena.

V Nemojanech vzniká nová zástavba osmadvaceti rodinných domů. Někteří obyvatelé mají z výsledku obavy.
Nové domy někteří lidé z Nemojan kritizují. Zástavba pomůže škole, říká starosta

Loni se rozhodla založit vlastní divadelní soubor. Nazvala ho Motýl. „Při vymýšlení mi kamarádka dala diář, na kterém byli motýli nakreslení. Sama se v nich vidím. Na začátku je nehezká larva a potřebuje určitý proces, aby z ní vzniklo něco krásného. Motýl,“ vysvětluje Fasorová.

Premiéra její hry vyprodala loni v říjnu celý kulturní sál a sklidila aplaus ve stoje. „Patřilo to celému souboru. Je to obrovská pocta a snad jediná, jak divák může odměnit herce. Více si však užívám působení na jevišti,“ svěřuje se. Druhá repríza čeká Na dosah poslední březnový pátek v kulturním domě v Hustopečích na Břeclavsku od sedmi hodin večer.