„Do našeho vystoupení bude exhibovat i syn Vašek (Václav Kolář – mistr republiky v biketrialu) na kole a my na něj budeme reagovat," usmívá se hudebník, který žije v Blansku.

Na pódiu se potkají opravdu špičkoví muzikanti, kteří do Blanska nezajíždějí moc často. Anglický jazzový hornista a zpěvák Rod Paton, skvělý hráč i bavič, jeden z nejvšestran­nějších saxofonistů a specialista na soudobou vážnou hudbu Pavel Zlámal, basista Vojto Janespal, pianista Peter Graham a kytarista Jiří Fryčar. Co přesně se stane, neví zatím ani zkušení muzikanti. „Děláme soudobou alternativní hudbu, pracujeme s jazzem, s tichem, improvizujeme, reagujeme na sebe i na okolí, vytváříme kompozici v reálném čase," přibližuje Kolář.

Večer věnovali hudebníci jazzové legendě Milesu Davisovi a nazvali jej Philadelphia projekt. Kromě jeho skladeb zazní skladby jeho spoluhráčů Johna Coltrana, Wayne Shotera, Herbieho Hancocka i autorská hudba účinkujících. „Chci, aby to bylo v duchu mimosmyslového vnímání, které všichni z Davisovy party zázračně ovládali. Philadelphia projekt se to jmenuje podle série koncertů bývalých členů jeho kapely na jeho památku ve Philadelphia art centrum of music. A protože Davis se uměl pohybovat v jiných dimenzích a byl o padesát let napřed, souvisí název i se známým Philadelphia experimentem, kde se jednalo i o jakýsi pohyb v čase a v jiném rozměru. Na to téma tam budou také dva krátké filmy," vysvětluje svou vizi Kolář.

Koncert začíná v úterý v půl osmé večer v blanenském kině.