Teď se trojice hudebníků Miroslav Ramiro Kaštyl, Petr Vymazal a Martin Krajíček objeví také na filmovém plátně. „V srpnu skončilo natáčení filmu Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Hrajeme symbolické průvodce dějem. Doprovázíme hlavní hrdinku na její cestě za láskou. Jsme něco jako její sudičky,“ říká kapelník Kaštyl.

Dodává, že roli dostali náhodou. Kapela hrála na oslavě, kde byl i režisér Renč. „Po vystoupení za námi přišel s tím, že se mu líbí naše hudba a jestli bychom si nechtěli zahrát v jeho novém filmu,“ vzpomíná kapelník.

Budova JAMU v Brně
Škola herců a hudebníků slaví sedmdesátiny. Známé osobnosti vzpomínají na JAMU

Natáčení se podle něho neslo ve velmi uvolněné náladě, k níž pomohly humorné situace. „Natáčení byla legrace. Zažili jsme spoustu humorných situací, ale nejčastěji vzpomínáme na hlášku Pavla Kříže. Ten při čekání na záběr řekl, že čekání neprospívá roli. Tato slova nám utkvěla v paměti natolik, že je používáme při každé vhodné příležitosti,“ směje se kapelník.

Kapela si pochvalovala také servis, který měl štáb při natáčení k dispozici. „Bylo to skvělé. Všichni byli příjemní, starali se o nás jako o vlastní,“ říká hudebník.

Premiéra je 18. ledna. Hrají v něm třeba Klára Issová, Jiří Dvořák, Lenka Vlasáková nebo Pavel Kříž.

STANISLAV ŠINDELKA