„Festival Muzika pro Karolínku je vlastně série koncertů, kdy se po celé léto koná každou středu v sedm večer jeden z nich. Nejvíce kapel hraje folk, ale dnes už se žánry i různě prolínají. Proto se lidé mohou těšit například i na folkrock, trampskou hudbu či na jazz a latinu," přiblížila pořadatelka Martina Nejezchlebová.

Dodala, že na festival mají posluchače přilákat známá jména, letos jsou to kapely Fleret, Neřež a Jablkoň. S jejich koncerty se prostřídají i méně známé skupiny, třeba adamovští Matez-Durmaj nebo Bujabéza z Olomouce.

Muzika pro Karolínku se pravidelně koná na nádvoří blanenského zámku, letos se kvůli opravám přesune na hřiště za gymnáziem a do klubu Ulita. „Pokusíme se co nejvíce koncertů uspořádat pod širým nebem, v případě špatného počasí se přesuneme do Ulity a velké koncerty budou nejspíš v kině. To se návštěvníci vždy dozvědí den předem na internetových stránkách karolinka.uli­tablansko.cz," doplnila Nejezchlebová.

Festival zahájí už příští středu divadelní představení Stydlivá kurva souboru Krok z Velkých Opatovic. O týden později na prvním koncertu představí žánry latino a jazz Martin Krajíček a Klára Šmahelová.