„Sedláčkovo kvarteto je mladý soubor, který je čerstvým nositelem třetí ceny z mezinárodní soutěže Johannese Brahmse v Rakousku. Také jako první studuje nově otevřený obor komorní hra na Akademii múzických umění v Praze," uvedl Drahoslav Gric, který spolu s Karlem Chudým cyklus pořádá.

Posluchači se v podání Sedláčkova kvarteta mohou od šesti hodin večer těšit na Pruský kvartet Wolfganga Amadea Mozarta, Pařížský kvartet Bohuslava Martinů a Slovanský kvartet Antonína Dvořáka. První housle bude hrát Michal Sedláček, druhé Jan Maceček, violy se chopí Ondřej Martinovský a violoncella Karel Chudý.

Cyklus odstartoval úvodním koncertem tělesa Prague Brassivo Quintet, který byl jakýmsi průřezem hudebních dějin a zároveň žánrovou ochutnávkou připravovaných vystoupení. „Chceme dát lidem možnost navštívit koncerty klasické hudby v podání vynikajících komorních souborů, vyslechnout unikátní díla chrámové tvorby umocněná prostorem kostela Panny Marie Bolestné ve Sloupu a také divadelní představení a koncerty takzvaně lehčího žánru," řekl dále Gric.

Cyklus tvoří celkem osm vystoupení. Poslední pořadatelé naplánovali na srpen příštího roku.