„Chtěli jsme dát festivalu nový impuls. Po pěti letech už to chtělo nějakou změnu. Boskovice mají krásně opravené letní kino. Okolí také nabízí spoustu možností využití volného času mezi promítáním. Ideální místo,“ řekl za pořadatele akce Adam Švancar z ČSFD. V ceně vstupenky je i volný vstup do boskovického akvaparku v areálu Červená zahrada.

ŠEST FILMŮ

Švancar dodal, že návštěvníci uvidí celkem šest filmů. První z nich v pátek po deváté hodině večer. O den později začíná promítání ve stejný čas. „Největší pecka bude určitě válečný film Dunkerk, který celý festival v pátek večer zahájí. Je to film, který potřebuje velké plátno. Vstupné na jednu promítací noc bude dvě stě korun. Na obě pak tři sta korun. Očekáváme, že dohromady by mohlo přijít kolem tří tisíc lidí,“ upřesnil Švancar s tím, že v Boskovicích by se festival měl usadit na několik dalších let.

Vedoucí boskovického kina Tomáš Marvan uvedl, že pořádání festivalu tamní kino zviditelní. „Na promítací noc chodilo v Turnově podle pořadatelů kolem tisícovky lidí. Naše kino se díky festivalu zviditelní a věříme, že přiláká nové diváky i na naše další promítání v letní sezoně,“ řekl Marvan.

Ilustrační foto.
Okurky opět provoní Znojmo. Hrad Veveří obsadí Keltové

Československá filmová databáze je nejnavštěvovanější českou internetovou stránkou s filmovou tematikou. Díky své tradici a rozsáhlé uživatelské základně má velmi silnou pozici na českém filmovém trhu. ČSFD.cz má v Praze vlastní filmový sál a pravidelně v něm pořádá předpremiéry a speciální projekce filmových novinek.

Heptyl.
Celovečerní film Hebtyl vzniká na Břeclavsku. S Polívkou či Pechou