Trenér Minervy Boskovice Tomáš Zeman přivedl tým až do finále krajské ligy, kde ovšem doplatil na nesmyslně hektický rytmus play-off i zranění hráčů a s favorizovanými Moravskými Budějovicemi prohrál oba zápasy.

Dnes byly na ledě jiné Boskovice, než v ostatních zápasech, kdy o něco šlo. Tempo bylo pomalejší, hráči vypadali unaveně. Co se stalo?
Nemyslím, že to bylo pomalejší. Ale je fakt, že hlavně naše mužstvo bylo unavené. Měli jsme zraněné hráče a v zápase ještě dva odešli. V prvním utkání v Budějovicích to bylo daleko ostřejší, tam jsme prohráli díky rozhodčím.

Každopádně Budějovice byly jasným favoritem, chtějí bojovat o postup, nemáte se za co stydět.
Myslím, že jsme ve finále ostudu neudělali, odehráli jsme to se ctí. Ve druhém zápase jsme to zkusili, ale už to nešlo.

Pamatuji si vaše slova z tiskovky po prvním zápase. Po prohře s Velkou Bíteší jste nebyl moc nadšený. Nakonec jste došli až do finále…
Sestava se lepila na poslední chvíli, hráči nebyli sehraní. Jsem rád, že se to podařilo dát dohromady a dotáhnout to až do finále.

Takže sezonu hodnotíte dobře?
Ano, celkově ji hodnotím kladně.

Boskovice jste trénoval i před čtyřmi roky, můžete srovnat obě angažmá?
Letos to bylo stoprocentně úspěšnější, ale šlo o úplně jiné týmy. Tehdy to byli také velice šikovní hráči, ale mladí, chyběla jim zkušenost. Letos naopak velice zkušení hráči, stačilo jen zapracovat na fyzické kondici a tým se v sezoně dobře sehrál.

Už víte, jestli zůstanete i v další sezoně?
Teď vůbec netuším, co bude příští rok, ještě jsem o tom vůbec nepřemýšlel.

Čtěte také: Unavená hokejová Minerva předala titul Moravským Budějovicím